Dubrovnik-Babin kuk pripaja se Rivieri Adriji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rukovodstvo Dubrovnik-Babin kuka danas je potpisalo s čelnicima Riviere Adrije ugovor o pripajanju dubrovačkog hotelijera porečkom. Tim će potezom DBK prenijeti na Rivieru svu svoju imovinu, prava i obveze. No, kako je Riviera prije 12 dana postala stopostotni vlasnik DBK-a, porečki hotelijer zbog toga neće povećati temeljni kapital. Ipak, Riviera je kapital povećala prije dva tjedna tako što je u kapital pretvorila lanjsku dobit kako bi na taj način financirala buduće investicije.

Iz Valamar Adria Holdinga, većinskog vlasnika Riviere Adrije, komentirali su da će taj potez dodatno osnažiti lidersku poziciju Riviere i brenda Valamar koji razvojem svojih destinacija, ulaganjem u zaposlenike i kontinuiranim unapređenjem standarda poslovanja gradi dugoročan poslovni uspjeh.

Prije dvije godine Riviera Poreč je promijenila ime u Riviera Adriju nakon čega su njoj pripojene tvrtke Rabac i Zlatni otok koje su bile u većinskom vlasništvu Valamara. Tada je nastala najveća hrvatska hotelijerska kuća. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter