Dubrovacki ugostitelj napao Jirija Menzela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slavnog ceškog redatelja i oscarovca Jirija Menzela koji sa svojom ekipom snima dokumentarni film o Dubrovniku i Hrvatskoj napao je jedan ugostitelj. Dogodilo se to u utorak dok je Menzel snimao njemu zanimljive kadrove, u južnom dijelu Grada, nadomak Straduna.

"Bio je to potpuno suvišan konflikt", kazao je u cetvrtak u kaficu Talir Menzel, isticuci da je verbalni sukob s vlasnikom objekta, njegovom suprugom i sinom poceo zato što je kamera navodno zaklonila reklamu restorana.

"Pokušali smo objasniti što radimo, ali nije pomoglo. Vlasnik restorana je prostacio, a njegova žena udarila je kamermanov objektiv. On joj je, doduše, blago uzvratio udarac, a zatim se umiješao vlasnikov sin udarivši i mene dok sam pokušavao smiriti situaciju", ispricao je Menzel.

Kaže da mu je jako teško što se to dogodilo u Dubrovniku. Menzel nije policiji prijavio napad, stvar je pokušao izgladiti i producent njegove ekipe Petar Krešimir Peras. Medutim, ugostitelj, vlasnik restorana Garište, odbio je ispriku ceške filmske ekipe.


Podijeli: Facebook Twiter