Dubravko Merlić na čelu hrvatskog CNN-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dubravko Merlić - bivši novinar i urednik HRT-a, autor popularnog i nagrađivanog TV projekta "Piramida", utemeljitelj i izvršni direktor nezavisne produkcijske tvrtke Castor Multimedia - bit će urednik programa za Hrvatsku regionalnog informativnog kanala N1 koji je nastao u suradnji s globalnim partnerom CNN-om i koji počinje s emitiranjem u ovoj godini.

- N1 je ambiciozan i složen projekt koji želi postaviti visoke profesionalne standarde kao temeljno polazište u kreiranju programa. Stoga želimo angažirati profesionalce koji će točnim, brzim i atraktivnim vijestima privući gledatelje da gledaju i vjeruju našem kanalu. Na konkurentnom hrvatskom TV tržištu to je ambiciozan, ali izvediv cilj, kazao je ovim povodom Merlić.

Brant Sadler, generalni direktor N1, smatra da će Merlićeva sjajna karijera u novinarstvu i izuzetna sposobnost u kreiranju programa pomoći da se ljestvica na N1 postavi visoko. Jer, ne dvoji Sadler da je Merlić sjajan komunikator s jedinstvenim talentom za prezentiranje i formatiranje vijesti na način koji je atraktivan za gledatelje.

N1 je potpisao partnerski sporazum s Turner Broadcasting System Europe Limitedom, matičnom kompanijom CNN Internationala, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a za regiju. Program će se emitirati iz tri velika informativna produkcijska centra u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu. N1 je imenovao i direktore programa za Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, Amira Zukića, glavnog urednika regionalne direkcije turske novinske agencije Anadolija za Balkan sa sjedištem u Sarajevu, te Jugoslava Ćosića, urednika i voditelja s televizije B92 u Beogradu.

Na kojim platformama će se N1 moći gledati u Hrvatskoj, još nije poznato, baš kao ni to tko bi sve od viđenih televizijskih lica u nas mogao danas, sutra biti uzdanica informativnog kanala N1. (S. PAVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter