Dubrava – Buzet 29:29

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U infarktnoj završnici susreta 27. kola najjaceg hrvatskog rukometnog razreda, rukometaši "Buzeta" su pogotkom Duška Ljubotine sa zvukom sirene teškom mukom, ali zasluženo osvojili bod tamo gdje ga ni jedna druga momcad nije osvojila u drugom dijelu sezone.

Vrlo dobro su momci Marija Sirotica otvorili susret te u njegovim zacecima u dva navrata imaju prednost od dva pogotka (1:3 - 8', 3:5 - 12'). Na krilima raspoloženog Ljubotine koji je postigao dva pogotka iz isto toliko pokušaja te vratara Petrica koji je vecinu od svojih sedam obrana u prvom dijelu ostvario u uvodnih petnaestak minuta, Buzecani stižu do svoje najvece prednosti (4:7 - 14').

Nastavak je ponudio igru "gol za gol" do 35. minute i rezultata 15:15, da bi nakon toga u razmaku od samo tri minute palo šest pogodaka od kojih, nažalost po goste, cak pet u mrežu vratara Petrica, cime je "Dubrava" došla do svoje najvece prednosti u dotadašnjem dijelu utakmice (20:16 - 38').

Nakon što je Šandrk, inace najefikasniji igrac na susretu, postigao svoj deveti zgoditak (54)' za vodstvo svoje momcadi 28:23, na parketu sportske dvorane u Dubravi zapocela je prava drama. Nevjerojatnom serijom 5:0 u koju su Šunjic i Vozila ugradili svaki po dva te Ljubotina jedan pogodak, u posljednju minutu susreta ušlo se poravnano, 28:28.

Kad je Cernetic zabio svoj prvi pogodak u 60. minuti cinilo se da ce bodovi ipak ostati u Dubravi, s obzirom da je za napad Buzecana ostalo samo pet sekundi. No, tada se ukazao nevjerojatni Duško Ljubotina koji je, nakon "brzog centra", u padu i sa zvukom sirene postigao pogodak te osigurao bod i veliko veselje svojoj momcadi.

Napomenimo još da je od 41. minute na vratima gostiju bio mladi Aleks Jovic koji je zamijenio ozlijedenog Petrica, i predstavio se u odlicnom izdanju.

Sportska dvorana Dubrava. Gledatelja: 220. Suci: Miloševic (Osijek) i Gubica (Petrijevci).

DUBRAVA: Boškovic (0), Vinkovic, Cernetic 1, Zrakic, Šokicic, Vida, Zovko, Kovacevic 8, Gulsun, Horvat 1, Totic (10+1), Gotovac 4, Vladušic 6, Šandrk 9 (1), Boric.

BUZET: Petric (7+1), Šverko, Prodan, Vukelic 1, Grižancic 1, Gašpar 1, Ljubotina 5, Mavrovic 2, Vozila 3, Jovic (5+1), Šunjic 7 (2), Fabijancic, Kisicek, Sirotic, Vrkljan 8 (1), Dragicevic 1.Sedmerci: Dubrava 3 (1), Buzet 5 (3).

Iskljucenja: Dubrava 8, Buzet 12 minuta.


Podijeli: Facebook Twiter