Dubrava – Buzet 29:25

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U svom cetvrtom ovogodišnjem nastupu na gostujucim parketima, buzetski rukometaši doživjeli su prvi poraz. Iako je veci dio susreta sugerirao da bi „majstori remija“ na zagrebackim parketima u ovoj sezoni mogli još jednom zabilježiti bod pad koncentracije u posljednjoj cetvrtini susreta bodove je ipak osigurao domacinima, koji su na taj nacin ostali u samom vrhu premijerligaške ljestvice.

Iako su domacini imali prvo vodstvo na susretu, Buzecani su potom preuzeli inicijativu i u igri „gol za gol“ imali prednost punih 20 minuta. Gostujuci rukometaši nakon pogotka Ljubotine u 16. minuti poveli su rezultatom 6:8. Krasila je u tom dijelu susreta Buzecane cvrsta i sigurna obrana, koja je njihov prepoznatljiv dio igre u premijerligaškom društvu, no isto tako lošija igra u napadu anulirala je napravljeno u obrambenim zadacima.

Rukometaši Dubrave ponovno stižu do minimalne prednosti (10:9 – 24'). Buzecani su vratili prednost buzetsku stranu (11:12 – 28').

U istom je ritmu slijedio i nastavak susreta gdje je Gašpar Buzecanima ponovno donio minimalno vodstvo, koje su gostujuci rukometaši držali slijedece dvije minute, da bi potom rukometaši Dubrave, nakon krivih buzetskih dodavanja i promašaja Šunjica stigli do svog prvog vodstva u nastavku (15:14 – 37'). S tri uzastopna zgoditka domacini dolaze po prvi puta do dva zgoditka prednosti (18:16 – 42').

Dobra obrana, koja je Buzecane „držala“ u prvom dijelu popustila je u nastavku i Zagrepcani su ubacivanjem krilnog igraca na crtu pronalazili „pukotine“. Iako je u posljednjih pet minuta susreta drugi buzetski vratar Jovic nanizao nekoliko obrana, njegovi suigraci nisu bili precizni u napadackim akcijama pa su rukometaši Dubrave znali mirno i sigurno privesti susret kraju u svoju korist.

Dvorana ŠSD u Dubravi.
Gledatelja 250: Suci: Grubišic (Sveta Nedelja) i Cerniar (Rijeka).

DUBRAVA:
Boškovic (3), Cvitanovic, Cernetic, Zirdum, Kovacevic 7, Prka, Šokicic, Vida 1, Zovko 3, Dumencic 5(2), Gulsun 5, Horvat 5(2), Belfinger 3(1), Totic (6), Kovac Vladušic.

BUZET:
Petric (5+1), Šverko, Prodan, Vukelic 1, Gašpar 4, Ljubotina 2, Mavrovic 2(1), Horvat 4, Jovic (3), Vozila, Šunjic 7(2), Pavletic, Sirotic, Vrkljan 5, Dragicevic.


Podijeli: Facebook Twiter