Dubioza i Postolar rasplesali Temple

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bosanskohercegovacki sastav Dubioza kolektiv i zadarski bend Postolar Tripper rasplesali su sinoc prepuni rovinjski klub Temple u kojem su nastupili u sklopu Pozitiva festa. Iako se ovaj festival trebao održati u Amfiteatru Monvija, kišni oblaci koji su prijetili nad Rovinjom prisilili su organizatore da nastup ova dva benda presele u klub Temple.

U sklopu trebali su nastupiti i porecki ska-punkeri Cirkus, no zbog prometne gužve clanovi benda koji su se nalazili na Krku nisu na vrijeme mogli stici u Rovinj.

Pozitiva fest poceo je oko ponoci nastupom zadarskog Postolar Trippera koji su duhovitošcu, pozitivnošcu i energijom odmah stvorili kvalitetnu interakciju s publikom koja je imala prilike cuti njihove poznate hitove poput "Jamo rasta", "Brate, brate gospodo" i "Na rubu ponora".

Posebnu kvalitetu ovom bendu daju cak cetiri vokala, a svojim tekstovima i glazbom bend je stvorio pravi ska-reggae ugodaj umotan u mediteranski štih. Svoj nastup Postolar Tripper završio je oko jedan sat kultnom pjesmom "Tužna prica o selu" s poznatim refrenom Koga, cega? Janjetine! Komu, cemu? Meni! nakon kojeg je publika ovacijama ispratila ovaj bend s pozornice.

Nakon Postolara Trippera na pozornicu su se popeli clanovi Dubioza kolektiva. Ovaj sedmeroclani bosanskohercegovacki sastav svojim motivirajucim nastupom oduševio je mnogobrojnu publiku koja je s njima u glas pjevala hitove poput "Wake up", "Walter" i "Vidi, vidi, vidi".

Dubioza je nastupila u sklopu turneje na kojoj promoviraju svoj novi album "5 do 12", a hit "Kokuz" koji se na njemu nalazi izazvao je najvece oduševljenje medu okupljenima. Svojom glazbom i tekstovima, clanovi Dubioze dokazuju da nisu samo kvalitetni glazbenici nego i kriticni komentatori bosanskohercegovacke socijalne i politicke zbilje. Svoj nastup Dubioza kolektiv je završio nakon dva sata poznatim hitom "Blam blam" s albuma "Firma illegal".


Podijeli: Facebook Twiter