Duatlon Labin 2013: Splićanin Barić ispred Paliske

Šezdesetak natjecatelja na Dubrovi - start sprint duatlona
Šezdesetak natjecatelja na Dubrovi - start sprint duatlona

Na nedavno održanom sprint duatlonu u Labinu pobijedio je Josip Barić iz Triatlon kluba Split u vremenu 59.34 minute, koliko mu je trebalo da istrči 5.000 metara, odvozi biciklom 20 kilometara te u posljednjoj dionici ponovno istrči 2.500 metara. Odmah iza Barića, 40 sekundi kasnije ciljem je prošao Luka Paliska, Labinjan iz TK Pula. Treći je bio Blaž Barca iz TK Rijeka, a četvrti Edi Pastrovicchio iz TK Pule.

Kod žena je pobijedila Tea Miloš iz TK Pula, ispred Zorane Težak (TK Triton Rijeka) i njezine klupske kolegice Antonije Zaharija. Među ostalim istarskim triatloncima Tino Smoković iz TK Albona Extreme bio je ukupno sedmi te treći u kategoriji seniori 2. Duje Marić iz TK Pula bio je ukupno osmi, a drugi mlađi junior. Dario Radmanović iz TK Albona Extreme bio je ukupno deveti, a drugi kod veterana 3. Davor Zorko iz TK Albona Extreme bio je ukupno deseti, a prvi u kategoriji veterani 2, ispred svog klupskog kolege Veljka Brajkovića i Zorana Sagadina iz TK Pula koji je ukupno 16. David Ivaninić bio je ukupno 13., a drugi u kategoriji seniori 1, ispred Lučana Sošića koji je prvi kod najstarijih triatlonaca u kategoriji veterani 5, i Sandija Lukšića koji je četvrti kod seniora 2.

Po prekrasnom vremenu trčalo se po parku skulptura u Dubrovi te vozilo biciklom do Plomina i natrag te ponovno trčalo u parku. Održane su tri utrke na kojima je sudjelovalo ukupno šezdesetak triatlonaca i triatlonki, većinom s istarskog, nekolicina s riječkog, zagrebačkog i splitskog područja.

Prva su startala u promo utrci djeca u dobi od 5 do 13 godina, na kojoj se trčalo 200 metara, zatim vozilo biciklom 1.000 metara te ponovno trčalo 100 metara. U muškoj konkurenciji pobijedio je Matteo Hrelja, ispred Daniela Lunka i Jakova Ivančića (svi TK Pula). U kategoriji djevojčica također su dominirale Puljanke. Pobijedila je Nicole Fornažar, ispred Leonarde Pavlin i Mije Konović. U sprint X duatlonu za mlađe kadete (kadetkinje) i kadete (kadetkinje) trčalo se 1.600 metara, vozilo biciklom 3.500 metara te ponovo trčalo 800 metara. Ukupni pobjednik je Luka Grgorinić (TK Pula), ispred klupskih kolega Chiare Peruško i Filipa Tokića. U konkurenciji kadeta Grgorinić je pobijedio ispred svojih klupskih kolega Matea Močnika i Leona Brussicha.

Kod kadetkinja prva je ciljem prošla Chiara Peruško ispred Dore Grgorinić. Od mlađih kadeta sva prva tri mjesta osvojili su članovi TK Pula - Filip Tokić, Fran Vozila i Stefan Gagić, kod mlađih kadetkinja prva je Ana Marija Tokić (TK Pula) ispred Til Ocvrk (TK Swibir) i Melani Jovanov (TK Pula).

Nino Ivaninić (TK Albona Extreme) osvojio je ukupno devet mjesto, a četvrto u mlađim kadetima te Stribor Goričanec (AK Albona) ukupno 18, a deveto u mlađim kadetima.

Organizator natjecanja je bio labinski Triatlon klub Albona Extreme s Triatlon savezom Istarske županije. (A. FINDERLE)


Podijeli: Facebook Twiter