DTI: Kontrole pristupačnosti jednom u tri mjeseca

(B. P.)
(B. P.)

U današnjoj kontrolnoj akciji Društva tjelesnih invalida Istarske županije "Tko se koristi znakom pristupačnosti" u Puli - na deset kontroliranih pristupačnih parkirnih mjesta: tržnici, Anticovoj, Danteovom trgu, Ulici Benediktinske opatije te Staroj tržnici - nije utvrđen niti jedan prekršaj.

- Voljeli bismo kada bismo to mogli pripisati savjesnosti vozača, no bojimo se da je rezultat činjenice da je akcija bila najavljena, rekao nam je koordinator akcija i dopredsjednik Društva Mladen Pucarić. Dodao je da su kontrolu htjeli provesti i na parkiralištima trgovačkih centara na području Pule, Vodnjana i Medulina, no zatraženu suglasnost za provođenje akcija na njihovim parkiralištima nisu dobili, iako je evidentno da se upravo na pristupačnim parkirnim mjestima ispred trgovačkih centara  najčešće parkiraju vozila bez valjanog znaka pristupačnosti.

Ponovimo, cilj akcije bio je utvrditi koristi li se znak pristupačnosti sukladno Pravilniku o znaku pristupačnosti te poštuju li vozači mjesta obilježena za osobne automobile kojima se prevoze osobe s invaliditetom. Akcija kontrole znaka pristupačnosti nastavit će se provoditi, kako je rečeno, u suradnji s Postajom prometne policije Pula, Komunalnim redarstvom Grada Pule, komunalnim redarima u Fažani i Medulinu, Službom za gospodarstvo županijskog Ureda državne uprave i Pula parkingom najmanje jedanput u tri mjeseca. (B. PETROVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter