DS: Dragan Đilas umjesto Borisa Tadića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Beogradski gradonačelnik Dragan Đilas izabran je u nedjelju za predsjednika Demokratske stranke (DS) i na tom mjestu zamijenit će Borisa Tadića, dosadašnjeg vođu DS-a i bivšeg predsjednika Srbije, kojeg je izvanredna skupština DS-a izabrala za počasnog predsjednika stranke. 

Tadića je za počasnog predsjednika DS predložio upravo novoizabrani predsjednik Dragan Đilas.

Izabrano je i sedam potpredsjednika stranke, a najviše glasova među njima dobio je aktualni vojvođanski premijer Bojan Pajtić.

Izbornom skupštinom okončan je višemjesečni tihi rat unutar DS-a u kojem su se izdvojile struje koje su podupirale Tadića i Đilasa, ali se Tadić nedavno odlučio povući iz izborne utrke, pa je Đilasu jedini protukandidat bio manje poznati dugogodišnji član stranke Branimir Kuzmanović.

Đilas je nakon izbora najavio da će DS "u sljedeća dva mjeseca pripremiti nacionalni plan za izlazak iz krize", koji će činiti temelje budućeg djelovanja stranke na srbijanskoj političkoj sceni.

Novi predsjednik DS Dragan Đilas (45) aktualni je gradonačelnik Beograda u drugom mandatu, diplomirao je zrakoplovstvo na Strojarskom fakultetu u Beogradu, radio je kao novinar Radio Indeksa i jedan je od utemeljitelja Radija B92, u kojem je kasnije bio i urednik informativnog programa. Suvlasnik je poduzeća "Multikom", jedne od vodećih tvrtki u oblasti medijskog poslovanja na teritoriju bivše SFRJ. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter