Državnoj službi povoljne jubilarne nagrade i prijevoz

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Čelnici Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, Sindikata policije i Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a potpisali su u Vladi Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike i Dodatak I. KU-a kojim su prava državnih službenika i namještenika usklađena s pravima službenika i namještenika u javnim službama, utvrđenim u Temeljnom kolektivnom ugovoru za javne službe.

Novim se kolektivnim ugovorom državnim službenicima jamči isplata jubilarne nagrade temeljem osnovice od 500 kuna za svakih pet godina staža provedenih u državnoj službi, a ne temeljem osnovice od 900 kuna za svakih 10, 20, 30 i 40 godina staža kako su to lani ugovorili sindikati državnih službi.

Povoljnija će im biti i naknada za prijevoz, jer će zaposlenima koji na posao dolaze automobilom ili nekim drugim prijevoznim sredstvom isplaćivati akontacija u visini 50 posto utvrđene naknade za prijevoz.

U kolektivni je ugovor ugrađena i odredba o pravu na dodatak za terenski rad po kojoj službenici i namještenici koji rade na plovilu odnosno na izdvojenom mjestu na otoku ostvaruju pravo na terenski rad, ako radno mjesto ne smiju zbog prirode posla napuštati najmanje 24 sata. (LJ. BRATONJA MARTINOVIĆ/Novi list)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter