Državni vrh na božićnoj misi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Republike Ivo Josipović sa suprugom Tatjanom i suradnicima posjetio je danas pastore i vjernike Evanđeoske pentekostne crkve Stijena spasenja te im čestitao Božić i zaželio svako dobro i neka bude mir među ljudima.

"Božić nosi poruku koja je univerzalne naravi - to je poruka našeg zajedništva, suradnje, mira, ljubavi, tolerancije, razumijevanja", istaknuo je predsjednik Josipović izrazivši zadovoljstvo što je danas prvi put s vjernicima Evanđeoske pentekostne crkve.

Kazavši kako danas nije vrijeme za govore, ni za politiku ili bilo što drugo, istaknuo je da je danas vrijeme za bogoslužje, za prijateljstvo i mir te im čestitavši Božić zaželio svako dobro i da bude mir među ljudima.

Akademski dekan Biblijskog instituta Stanko Jambrek istaknuo je kako im je iznimna čast u njihovoj sredini ugostiti cijenjene goste - predsjednika Josipovića sa suprugom i suradnicima - savjetnicu Predsjednika za znanost, visoko obrazovanje i vjerske zajednice Ankicu Marinović, savjetnika Predsjednika za nacionalnu sigurnost Sašu Perkovića, savjetnicu Predsjednika za gospodarstvo i sektorske politike EU Tamaru Obradović Mazal i povjerenika Predsjednika za vjerske zajednice Stjepana Bartulicu.

Jambrek im je zaželio dobrodošlicu na zajedničko bogoslužje četiri Evanđeoske pentekostne crkve u gradu Zagrebu.

Milanović na božićnoj misi u riječkoj katedrali

Premijer Zoran Milanović sa suprugom Sanjom Musić-Milanović na Božić je u riječkoj katedrali sv. Vida nazočio na svečanoj misi koju je predvodio riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić. Uz premijera je na misi bio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa suprugom Brankom Obersnel.

Milanović je nakon mise pred okupljenim novinarima svima čestitao Božić poručivši: "Budimo mirni danas". Novinarima je rekao da nije vrijeme za političke izjave, a na pitanje zašto je danas odabrao Rijeku, odgovorio je: "A zašto ne?".

"Važan je to hrvatski grad, dosta je dugo putovao prema Hrvatskoj, to je sve što mogu reći", rekao je premijer dodavši da je riječki nadbiskup iz istog mjesta kao i njegova pokojna baka Marija Glavaš, iz Krasna na Velebitu, te da bi "ona bila sretna da ovo može vidjeti, ali ne može, davno je otišla." (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter