Državni službenici žrtvena janjad?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izmjene i dopune Zakona o državnim službenicima uvele su pomutnju u Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika, koji smatra da su njime postali žrtvena janjad jer se prema tim izmjenama nakon dva upozorenja državnom službeniku prijeti otkaz.

- Da bi se kupio narod, da bi se sprijecili organizirani prosvjedi ili, ne daj Bože, nekakav novi Egipat ili Tunis, donose se izmjene i zakoni jer smo mi, državna gamad, za sve krivi. Žrtveno smo janje i krivci za stanje ove države. Dovoljno je da te netko dva puta upozori, a narocito ako mu nisi simpatican, a ti ne uspiješ to ispraviti, eto tebi izvanredan otkaz. Pa jesmo li mi u Europi, i to socijalnoj Europi, ili smo možda u Afganistanu ili gdje? Kakva je to država gdje radnici mjesecima ne dobivaju placu i to još jedna kvazisocijalna država tolerira? Što su radnici Hrvatske? Robovi, pita se u priopcenju za medije Denis Buršic, povjerenik spomenutog sindikata za Istru.

Pita se i prijeti li vladajuca garnitura ovakvim izvanrednim otkazima u državnim službama nepocudnim službenicima i je li zapravo izmjena zakona zastrašivanje jer, tvrdi, u državnim službama više ništa nije mjerodavno, ni rad ni zalaganje, vec samo biti pocudan ili nepocudan rukovodecoj garnituri.

- Nije li sramota da netko tko je bolestan može biti premješten na drugo radno mjesto ovisno o njegovim sposobnostima, ili biti poslan na HZMO, ili biti stavljen na raspolaganje Vladi Republike Hrvatske, a svi vrlo dobro znamo što to znaci. Državne službe sve više rade, sve manje su placene, sve više podložne politici, a Vlada ih tretira kao da smo u ratu. Nadam se da ce ministri koji su sada na vlasti dobiti kad-tad dva pismena upozorenja i na kraju svega otkaz, a ne da ce putem jednog intervjua biti prebaceni u državnu službu, navodi se u priopcenju.

Županijsko povjereništvo ovog sindikata takoder daje svoju podršku svim gradanima koji su izašli na protuvladine prosvjede.


Podijeli: Facebook Twiter