Državni novac za gradske eko-projekte

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon potpisivanja triju ugovora u cetvrtak u porecki ce se proracun iz državnog Fonda za zaštitu prirode i energetsku ucinkovitost sliti oko milijun i pol kuna za tri investicije. Najveci dio od 1,4 milijuna kuna Fond ce uplatiti Gradu za saniranje odlagališta komunalnog otpada Košambre.

Izvorni je ugovor izmedu Grada i Fonda za Košambru potpisan prije pet godina na 20 milijuna kuna, potom je dvama aneksima povecavana investicija na 21,4 milijun kuna. Dodatnim radovima na otplinjavanju i gradnji sustava za pranje vozila uredenje Košambre stoji 25 milijuna kuna, deset milijuna od tog iznosa otpada na Fond, koji je do sada Gradu uplatio nešto više od sedam milijuna kuna.

Fond potpomaže i financiranje projekata energetske ucinkovitosti pa ce s 378.000 kuna poduprijeti gradnju javne rasvjete porecke zaobilaznice, što je investicija od gotovo tri milijuna kuna. Posljednji ugovor na 84.000 kuna potpisan je za sufinanciranje kupnje opreme za sakupljanje komunalnog otpada u vrijednosti 240.000 kuna. Namijenjeno je to za 400 posuda za razgradnju bio-otpada i još toliko 50-litarskih kanti. Ugovore o sufinanciranju potpisali su gradonacelnik Edi Štifanic i direktor Fonda Vinko Mladineo.


Podijeli: Facebook Twiter