Državni dužnosnici položili vijence na Mirogoju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu Dana Svih svetih i Dušnoga danas su na zagrebačkom groblju Mirogoju položila vijence i zapalila svijeće izaslanstvo Hrvatskog sabora, Vlade, predsjednika Republike, Ravnateljstva policije, Glavnog stožera Oružanih snaga RH i Grada Zagreba.

Predsjednik Sabora Josip Leko, ministar branitelja Predrag Matić kao izaslanik premijera, Zlatko Gareljić kao izaslanik hrvatskoga predsjednika, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te predstavnici policije i vojske položili su vijence i zapalili svijeće kod Spomen obilježja Glas hrvatske žrtve - Zid boli, potom kod Grobnice narodnih heroja te kod Središnjega križa u Aleji hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata. Vijence su položili i zapalili svijeće i na grob prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, ispred Središnjega križa za sve pokojne, te kod Zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskoga rata na Krematoriju.

Leko i Matić položili su položili ruže te zapalili svijeće i na grobu bivšeg predsjednika vlade i SDP-a Ivice Račana, te na grobu Borisa Šprema, bivšega predsjednika Sabora. Leko je izjavio da se danas sjećamo svih onih koji su nas zadužili u povijesti, onih koje smo voljeli i koje još uvijek volimo. Matić je rekao kako se na Dan svih svetih prisjećamo svih poginulih i umrlih prijatelja, izvijestivši da je njegovo ministarstvo u suradnji s MUP-om i MORH-om osiguralo 11.500 lampiona koji su položeni diljem Hrvatske "da danas gore za sve naše poginule i umrle prijatelje".

Groblje Mirogoj obišla su i izaslanstva HNS-a i HDZ-a te položila vijence i zapalila svijeće. Izaslanstvo HNS-a u, koje je predvodila predsjednica stranke Vesna Pusić te ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš i predsjednik HNS-ovog saborskog kluba Jozo Radoš, položili je vijence i zapalilo svijeće na grobovima Savke Dabčević-Kučar, Mike Tripala i Dragutina Haramije. Također, kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, kod Grobnice narodnih heroja, ispod Središnjeg te križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Izaslanstvo HDZ-a predvođeno zamjenikom predsjednika HDZ-a Dragom Prgometom položilo je vijence i zapalilo svijeće kod Spomen obilježja Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata i na grob Franje Tuđmana. (Hina, foto M. TODOROV/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter