Državne i županijske službe bez "mostova"

(Arhiva)
(Arhiva)

Minuli blagdani javnim službama u pazinskoj gradskoj upravi i u pazinskim uredima županijskih službi nisu poslužili za "slaganje mostova" odnosno nizanje više neradnih dana u komadu, pa građani koji su u dane neposredno pred blagdane imali nekakvog posla u tim službama nisu nailazili na zatvorena vrata.

Tako su sve službe pazinske gradske uprave radile svaki radni dan, bez mostova i spajanja blagdana, osim što su na Badnjak i na Staru godinu radili skraćeno, do podneva, a ponedjeljak uoči blagdana Sveta tri kralja bio je normalni radni dan s punim radnim vremenom. Jednako su tako svaki radni dan u uredovno vrijeme bile pristupačne i županijske javne službe, saznajemo u pazinskoj stručnoj službi Županijske skupštine. U obje službe, i u Gradu i u Županiji, pojedini djelatnici ovih dana koriste godišnje odmore, ali to ne utječe na rad i dostupnost građanima gradskih i županijskih ureda.

Svi ni koji su prve dane u novoj 2015. godini odlučili rješavati određenu dokumentaciju i papirologiju, jučer su to mogli obaviti u svim nadležnim službama koje su normalno radile. Sasvim uobičajeno radili su odjeli Ureda državne uprave u Istarskoj županiji a redovno radno vrijeme imali su i zaposlenici područnih ureda Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje kao i zaposleni u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

"Mostova" nije bilo niti u područnim službama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje a uobičajeno su radili i šalteri u Policijskoj upravi istarskoj kao i poslovnice poslovnih banaka. Na naša pitanje jesu li možda spojili blagdane s vikendom, svi koje smo kontaktirali odgovorili su "kako su ta vremena odavno prošla". (D. Š., D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter