Državna nagrada Martini Ivancic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz Medunarodni dan ljudskih prava ucenica matematicke gimnazije Srednje talijanske škole Martina Ivancic dobila je vrijedno priznanje. Za svoj ogled "Svijetla strana raznolikosti" ta je ucenica cetvrtog razreda gimnazije od Ureda za ljudska prava Vlade RH dobila nagradu na natjecaju "Jednaki, ali razliciti".

Ukupno je nagradeno deset likovnih i deset literarnih radova, medu kojima je bio i Martinin. Nagrade je u Zagrebu urucio potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac.

Za Marinu i njenu školu nagrada nije iznenadenje. Do sada je za svoje crteže i literarne uratke dobila brojne nagrade. U ovom slucaju pisala je o individualnosti i njenom doprinosu razlicitosti.

- Volim pisati i crtati, pa sam vec odlucila da cu studirati arhitekturu, u kojoj ce do izražaja doci moja individualnost i sklonost kreaciji. Marljivo se pripremam za državni ispit kako bih kroz njega stekla pravo upisa na zagrebacki Arhitektonski fakultet. Ako u tome ne uspijem, upisat cu arhitekturu u Italiji, kaže Marina Ivancic.

Martina ce i dalje slati svoje radove na natjecaje. Nece zapustiti ni svoju drugu ljubav - sport. Martina je naime clanica seniorske ekipe jedinog ženskog vaterpolo kluba u Istri Delfin. Sa kolegicama marljivo trenira, ali na žalost utakmice prve lige moraju igrati u Rijeci, buduci da u Istri nema pravog natjecateljskog zimskog bazena.


Podijeli: Facebook Twiter