Državna izaslanstva na Mirogoju položila vijence u spomen na poginule branitelje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izaslanstva Vlade, Sabora i predsjednice Republike, zajedno s predstavnicima Grada Zagreba u četvrtak su, uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, na Mirogoju položili vijence i zapalili svijeće svima zaslužnima za hrvatsku samostalnost.

Izaslanik predsjednika Vlade Tomislav Ivić, izaslanik predsjednice Republike Ante Deur, izaslanik predsjednika Sabora Željko Fiolić te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika „Glas hrvatske žrtve – Zid boli“, potom kod središnjeg križa  u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te na grobu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Vijence su položili i svijeće zapalili i kod spomenika "Kenotaf" na Krematoriju.

Zamjenik ministra obrane Tomislav Ivić je tom prigodom rekao kako su tim činom obilježili veličanstvenu Oluju i pobjedu Hrvatske vojske u Domovinskom ratu, odnosno da su odali počast onima koji su najzaslužniji za stvaranje neovisne, suverene i demokratske države – hrvatskim braniteljima.

Bandić je, među ostalim, kazao da je Domovinskim - antifašističkim ratom stvorena suverena država, no i kako u 26 godina nije stvorena gospodarski prosperitetna država.

„Danas se treba prisjetiti i Vukovara i Knina, Knina posebno jer su na sutrašnji dan Četvrta i Sedma  gardijska brigada ušle u Knin i time obilježile završetak Oluje i pobjedu Hrvatske vojske. Nažalost, 26 godina nismo uspjeli napraviti ono što smo trebali napraviti za ideale onih koji su ostali pod zemljom odnosno branitelja koji su ostali bez dijelova tijela“, rekao je Bandić.

Dodao je kako će iduća vlada, kojoj će on, kako je kazao, biti premijer, u sljedeće četiri godine dovesti  Knin i Vukovar, ali i druga ratom zahvaćena mjesta na gospodarsku razinu Zagreba. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter