Državljanin BiH protjeran na dvije godine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujska policija osumnjicila je 43-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine za krivotvorenje isprava. Muškarac je naime proteklog cetvrtka nakon što je iz Hrvatske bio protjeran i prisilno udaljen u jednom ugostiteljskom objektu u Bihacu iz svoje putovnice uklonio naljepnicu zabrane ulaska.

- To je, prema rijecima Valtera Opašica iz PU istarske, ucinio da bi u slucaju policijske kontrole prikrio cinjenicu da mu je izrecena zabrana ulaska i boravka na podrucju Hrvatske. Nakon toga, 43-godišnjak je sakriven u kamionu nezakonito ušao u Hrvatsku, a potom i u Sloveniju.

Zbog nezakonitog prelaska državne granice, muškarca su u subotu slovenski policajci vratili u Hrvatsku. Na granicnom prijelazu Plovanija 43-godišnjak je hrvatskim policijskim službenicima dao na uvid putovnicu iz koje je maknuo naljepnicu cime je pocinio kazneno djelo krivotvorenja isprava.

Zbog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice i Zakona o strancima, 43-godišnjak je na dvije godine protjeran iz Hrvatske te je u nedjelju prisilno udaljen u Bosnu i Hercegovinu. Kaznena prijava za krivotvorenje isprava bit ce proslijedena u Opcinsko državno odvjetništvo u Pazinu. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter