Država u Peroju ruši bez najave

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sezona rušenja bespravno sagrađenih objekata je pred vratima. U Ministarstvu graditeljstvu ne kažu kojeg će datuma započeti s uklanjanjem ilegalnih objekata, ali u Istarskoj županiji, kao i u cijelom priobalnom djelu Hrvatske, rušenja počinju u travnju, uoči početka turističke sezone.
 
"Ministarstvo ne najavljuje unaprijed uklanjanje bespravne gradnje, nego na sam dan uklanjanja šalje informaciju medijima," poručili su državni namještenici, koji su prošle godina prva rušenja u Istri započeli 19. travnja u Peroju. 
 
U 2015. godini na području Istarske županije uklonjeno je 17 objekata, a u prošloj 2016. godini 21 ilegalno sagrađen objekt. Najveći broj građevina uklonili 
su samo vlasnici - u 2015. godini njih 16, a lane 19. Ugovorna tvrtka uklanjala je objekte u ime države u Vodnjanu, Umagu i Peroju.
 
"Vlasnici odnosno investitori uklanjali su svoje bespravno sagrađene objekte na cijelom području Istarske županije, a najčešće na području općina Vodnjan i Medulin", napominju u Ministarstvu graditeljstva. (D. G.)
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter