Država prodaje i pet milijuna kuna vrijedno zemljište u Umagu

Pretežito se prodaju pašnjaci, oranice i livade (N. LAZAREVIĆ)
Pretežito se prodaju pašnjaci, oranice i livade (N. LAZAREVIĆ)

Na temelju Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) raspisao je javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske. Ovaj put, država prodaje ukupno 40 nekretnina, a pretežito se radi o pašnjacima, oranicama, livadama i cestama, a u ponudi su i šume, vinogradi, kuće, zgrade, štale i vrtovi. Državni ured u ovoj turi nudi i ukupno sedam nekretnina na području Istre čija ukupna vrijednost doseže oko 7, 3 milijuna kuna.

Svakako najskuplja nekretnina nalazi se na području Umaga, a riječ je o zemljištu sastavljenom od nekoliko čestica koje se proteže na 6.135 kvadrata te se prodaje za pet milijuna kuna s napomenom da se ponude da pojedinačne čestice ne prihvaćaju. Umaške nekretnine nalaze se unutar obuhvata Urbanističkog plana uređenja ''Marketi- Umag'', te sukladno planu predstavljaju plansku česticu oznake K4, gospodarske-poslovne namjene, a prodaju se temeljem sporazuma između Republike Hrvatske i Grada Umaga. Jamčevina za te nekretnine iznosi nemalih 254.602 kuna, a zemljište u Umagu moguće je kupiti po cijeni od 830 kuna po kvadratnom metru.

Druga po vrijednosti nekretnina nalazi se u katastarskoj općini Kaštel, a na toj lokaciji država za početnih 1,2 milijuna kuna prodaje kuću i štalu ukupne površine 2.953 kvadrata dok  jamčevina iznosi 61.177 kuna. Na području Pomera zainteresirani kupci mogu poslati ponude za kupnju pašnjaka i vrta ukupne površine 1.343 kvadrata koji se nude po cijeni od 691 tisuća kuna,  dok jamčevina iznosi 69,100 kuna.

Na području katastarske općine Slum DUDDI traži kupca i za 152 kvadrata oranice koja može dobiti novog vlasnika za 6.100 kuna. Osim zemljišta, država u Istri prodaje i cisternu veličine 26 kvadrata po cijeni od 2.023 kuna, dok se primjerice u Kršanu prodaju putovi i ceste po cijeni od 35 tisuća kuna. Posljednja istarska nekretnina koje se država rješava putem javnog poziva nalazi se na području Krasice, a riječ je o pašnjaku, livadi i oranici veličine 1.344 kvadrata koje je moguć kupiti po početnoj cijeni od 316 tisuća kuna.

Svi zainteresirani kupci trebaju svoje ponude dostaviti najkasnije do 18. listopada, a sama ponuda podnosi se u utvrđenom roku u urudžbeni zapisnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom ili putem pošte na adresu: Državni ured za upravljanje državnom imovinom, Dežmanova 10, 10 000 Zagreb. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter