Država prodaje četiri istarske nekretnine vrijedne 800 tisuća kuna

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) ponovno je objavio javni poziv za kupnju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske po principu "viđeno-kupljeno". U ponudi se nalazi 92 ukupno lokacija na kojima se nalaze i prodaju razne nekretnine, zemljišta, oranice, šume, voćnjaci, štale, dvorišta, livade pa čak i potok.

Iako se čak 60 ponuđenih nekretnina odnosi za područje u Zadarskoj županiji u ovom su krugu oglašene i četiri istarske lokacije, konkretno na području Mugebe, Materade, Pule i Umaga. Istarske nekretnine procijenjene su na 850.653 kuna, a najskuplja je nekretnina u k.o. Mugeba (Poreč) u sklopu koje se nalazi i pašnjak veličine 342 kvadratna metra s početnom cijenom od 284.076 kuna. Za tu ponudu zainteresirani su dužni platiti jamčevinu u iznosu od 28.407 kuna.

Nekretnina označena kao k.č.br. 2065/2, pašnjak, površine 298 kvadrata na području Pule, prodaje se po početnoj cijeni od 182.684 kuna, dok jamčevina iznosi 18.268 kuna. U ponudi se našla i nekretnina na području Materade (Buje) uz koju se nalazi neplodno tlo površine 386 kvadrata po početnoj cijeni od 148.882 kuna za što jamčevina iznosi 15 tisuća kuna.

Zadnja oglašena istarska nekretnina u ovom krugu nalazi se na području Umaga, a uz nju su u ponudi štala i dvorište veličine 225 četvornih metara po početnoj cijeni od 235.011 kuna s jamčevinom od 23 tisuća kuna. Svi zainteresirani mogu svoje ponude dostaviti do 21. kolovoza ove godine na adresu DUUDI-ja  Dežmanova 10, 10 000 Zagreb, a najboljim ponuditeljem smatrat će se onaj tko ponudi najvišu cijenu.

Također, DUUDI sve do potpisivanja kupoprodajnog ugovora zadržava pravo vratiti jamčevinu i odbiti ponudu, ili poništiti postupak za javno prikupljanje ponuda i pri tome ne snosi materijalnu ili drugu odgovornost prema ponuditeljima, niti ima obvezu obavijestiti ih o razlozima za takav postupak. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter