Država nema novca za TESU

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Niti hrvatska Vlada, niti Fond za privatizaciju, niti brojni državni tajnici ne mogu dati potvrdu o eventualnom datumu isplate pozajmice koju je prije dva tjedna poduzecu TESU odobrio Hrvatski fond za privatizaciju.

Iako je pozajmica odobrena za deblokadu racuna i sedam zaostalih placa radnika, problem je što nisu definirani rokovi kada ona mora biti isplacena, a još manje kada bi mogla sjesti na racun zaposlenika.

Cini se da je još veci problem što država zapravo za TESU novca nema, a izgledno je da je TESU-ovcima nešto obecano samo da bi ih se nakratko smirilo.

Da novca nema tvrdi predsjednik štrajkaškog odbora Rajkom Kutlacom, koji je jucer u nekoliko navrata kontaktirao državnog tajnika Ivana Bubica, a koji mu je potvrdio da ne uspijevaju prikupiti sredstva zbog cega nije ni znao precizirati kada ce novac stici.

- Ne znamo više što da mislimo. Ljudi su izigrani nekoliko puta i strašna je ova situacija u kojoj se nalaze. Vjerujem da ce pozajmica na kraju biti plasirana, no pitanje je kada i hoce li uopce do tada još tko ostati u firmi, kazao nam je Kutlaca.

Naglasio je da ce radnici danas ili sutra otici kod župana Ivana Jakovcica, od kojeg ce zatražiti da kao prvi covjek Županije podmetne svoja leda i lobira za njih. Do daljnjeg ce dolaziti na posao, ali najvjerojatnije nece raditi.


Podijeli: Facebook Twiter