Država koči stavljanje nekretnina u funkciju

Bivši vojni poligon na Marsovom polju (Neven LAZAREVIĆ)
Bivši vojni poligon na Marsovom polju (Neven LAZAREVIĆ)

Vlada puno priča o razvoju i poticanju investicija i gospodarstva, međutim stvarnost je i dalje daleko od toga. Državne nekretnine koje propadaju godinama država i dalje ostavlja neiskorištene, iako je lokalna samouprava iskazala interes da ih stavi u funkciju.

Pula je prepuna takvih nekretnina, od Valelunge, bivše vojarne Vladimir Gortan u Šijani, bivšeg vojnog poligona na Marsovom polju, Vile Idole, Muzila…

- Na žalost, nema nikakvih pomaka i novosti. Neka ne zvuči kao opravdanje, ali donedavno je državnom imovinom upravljala agencija AUDIO, koja je raspuštena i imovina je prebačena na upravljanje drugom državnom uredu gdje je novi čelnik, a sada je bila i ljetna stanka u radu, kaže gradonačelnik Boris Miletić.

Ipak, navodi gradonačelnik, sve je spremno za realizaciju projekta popularno nazvanog "Istranello", tj. Sportski kamp Marsovo polje, kojeg pulski nogometni prvoligaš namjerava realizirati uz pomoć Hrvatskog nogometnog saveza. Sada je na državnom uredu da donese odluku o koncesiji.

- Mi smo, također, uputili prijedlog da država obešteti Luku Pula za oduzeto zemljište, odnosno, da Luka Pula dobije područje na Vallelungi gdje bi se izgradio putnički terminal za brodski promet, pojašnjava Miletić.

U projektu Sv. Katarina - Monumenti koncesionar Danko Končar, i dalje "zapinje" na proglašenom kulturnom dobru Ministarstva kulture.

Predsjednik Ivo Josipović nedavno je naglasio da u Hrvatskoj vrlo često u brojnim odlukama postoji sporost u odlučivanju, a ponekad i nepotrebna involviranost državnih tijela. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter