Država dala u zakup zemlju na području oko Buzeta

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Agencija za poljoprivredno zemljište objavila je popis 22 poljoprivrednika kojima će iznajmiti 11 hektara poljoprivrednog zemljišta, raspoređenih na 39 proizvodno-tehnoloških cjelina, na području grada Buzeta u 50-godišnji zakup za ukupnu godišnju najamninu od 7.670 kuna.

No, jučer je te ista agencija objavila imena još poljoprivrednika kojima će iznajmiti poljoprivredno zemljište na području grada Buzeta, ali nije objavljeno vrijeme trajanja zakupa. Jučerašnja objava ne sadrži niti veličine parcela niti cijenu najma, već samo brojku od 47 proizvodno-tehnoloških cjelina i imena zakupca.

Mladen Draščić, vlasnik obrta za poljoprivrednu proizvodnju i stočarstvo Majcani iz Svetog Martina dobio je u najam 8 cjelina, a OPG Elvis Prodan iz Prodani 6 cjelina. Po tri cjeline su dobili: OPG Nedeljko Sirotić iz Sovinjskog polja, OPG Marino Černeka iz Sovinjaka i OPG Patrick Sirotić iz Buzeta. Ostali zakupci su dobili jednu ili dvije proizvodno-tehnološke cjeline. Inače, javni poziv je objavljen još 22. kolovoza 2014. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter