Držao se za lijevi bok i vikao - zovite mi hitnu!

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

Četrdesetogodišnjak iz Kutine kojeg je u nedjelju ujutro oko 9 sati u Faverijskoj ulici nožem ubo godinu dana mlađi muškarac operiran je u pulskoj Općoj bolnici i u vrlo je teškom stanju. Muškarac koji je osumnjičen da je ubo nožem 40-godišnjaka uhićen je nedugo nakon događaja, oko 10.30 sati u svom stanu i priveden u Policijsku upravu istarsku na kriminalističku obradu, rekla je službenica istarske policije za odnose s javnošću Nataša Rogić-Jukopila.

Očevid je završen u 12.40 sati, no do kraja dana još nisu bile poznate sve okolnosti događaja kao ni motiv, potvrdila nam je Rogić-Jukopila, pojasnivši da je policija o tom događaju zaprimila dojavu građana te da je pronađen i nož kojim je muškarac napadnut. Na očevidu je s policijskim službenicima bio zamjenik županijske državne odvjetnice Eddy Putigna.

Obojicu je muškaraca jučer ujutro, nešto prije 9 sati, vidjela stanarka tzv. radničke kuće, u Faverijskoj 10, sa svog prozora na prvom katu. Gospođa nam nije željela otkriti ime, ali priča da ih je uočila dok je, kao i svakog jutra, uz jutarnju kavu pušila na prozoru.

- Prolazili su između garaža i kontejnera, jedan je bio u upadljivoj crvenoj jakni, to sam zapamtila. U jednom trenutku nestali su mi s vidika, a onda sam vidjela onog u crvenoj jakni kako stoji oslonjen na kontejner, držao se za lijevi bok i nakon nekog vremena počeo vikati - "Zovite mi hitnu pomoć! Zovite hitnu!". Nisam se ni snašla, bila sam u šoku, ali je jedan susjed s gornjeg kata izašao na balkon i mobitelom nazvao hitnu, priča svjedokinja, koja je sa svog prozora čula i kad je doktorica iz ekipe hitne pomoći pitala ranjenog poznaje li napadača, a on je odgovorio: "Da".

Gospođa nam kaže da je ranjeni čitavo vrijeme bio na nogama i tek malo prije dolaska liječnika kleknuo na cestu kraj kontejnera. Tu su jučer još uvijek bili vidljivi tragovi krvi, iako nam je jedan prolaznik rekao da su vatrogasci prali cestu.

U kioscima i kafiću na obližnjem trgu zaposleni i njihove mušterije kažu da se po kvartu priča da je to obračun skupljača praznih boca. Da su se dvojica posvađali kraj kontejnera zbog plastične ambalaže. Naša svjedokinja, međutim, kaže da nije vidjela da su nosili ikakve vreće ili torbe i ne čini joj se vjerojatna ta priča.

Nekoliko drugih žitelja, koje smo zatekli na gotovo praznim nedjeljnim ulicama, događaju su svjedočili tek po dolasku policije, čuli samo priče koje kolaju kvartom ili vijest pročitali na portalima, ali ranjenog nisu vidjeli. Ništa prije zavijanja vozila hitne pomoći nije čula ni Branka Moranjak, stanarka u Faverijskoj na broju 12, a kad je izašla pred zgradu sve je već bilo ograđeno policijskim trakama i rekli su joj da ne može tuda proći. Policijski uviđaj trajao je dugo, potvrđuje ona. (D. PALIBRK, M. KOŠTA)

 


Podijeli: Facebook Twiter