«Drvoredi» Vjekoslave Sošic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložba grafika mlade umjetnice Vjekoslave Sošic postavljena je uz Medunarodni dan žena u prostorijama rovinjskog SDP-a u Ulici A. Ferrija. Izložbu je organizirao Socijaldemokratski forum žena Istarske županije.

Predstavljen je umjetnicin graficki ciklus «Drvoredi». Predsjednica SDFŽ-a IŽ Eufemia Papic je na otvaranju naglasila da Vjekoslava, koja je nakon preboljenog meningitisa u djetinjstvu izgubila sluh, pokazivala iznimni umjetnicki senzibilitet pa je, nakon rehabilitacijskog školovanja pri poliklinici SUVAG i redovne osnovne škole u Kanfanaru, završila Srednju školu za umjetnost u dizajn u Zagrebu, a sada je na trecoj godini splitske Umjetnicke akademije.

Graficki ciklus "Drvored", kojim se predstavlja, ima simbolicki naboj. Vjekoslavi Sošic su naime fotografski predlošci poslužili za prikaz drugacijeg svijeta. Ovdje su fotografirani elementi izravno ukljuceni u matricu, obradeni u kontrastima crnog i bijelog, kako to i zahtijeva graficki medij.

Uz nedavno prikazane portrete Vjekoslava Sošic je novom izložbom pokazala i dokazala svoju slikarsku vještinu i zavidnu sposobnost komunikacije kroz likovni medij. Koristi se simbolickim i ekspresionistickim stilom jednako vješto kao i apstrakcijom, minimalizmom i konceptualnim metodama.


Podijeli: Facebook Twiter