Družetić-Božić odbila dati ostavku

Dr. Ksenija Družetić-Božić (M. M.)
Dr. Ksenija Družetić-Božić (M. M.)

Ravnateljica županijskog Zavoda za hitnu medicinu Ksenije Družetić-Božić nije odustala od te funkcije.

- To što nije dala ostavku njezino je pravo. Kao što sam već rekao, očekivao sam da će iz moralnih razloga ipak ponuditi mi svoj mandat na raspolaganje, komentirao je jučer istarski župan Valter Flego

On je u ponedjeljak zatražio da Družetić-Božić ponudi svoj mandat na raspolaganje zbog trećeg slučaja smrti u Umagu, ispred zatvorenih vrata Hitne pomoći. Njezinu ostavku u medijima su zatražili i drugi, posebice čelnici Umaga i Poreča, koji su zbog lošeg provođenja reforme hitne pomoći najpogođeniji.

- Ne želim prejudicirati nalaz izvanrednog inspekcijskog nadzora, čije rezultate očekujem, a kada stignu, sukladno tome poduzet ćemo daljnje korake. Danas se sastajem s resornim ministrom Rajkom Ostojićem..., a posebna tema razgovora bit će zatvorena vrata hitne pomoći. Sutra će moći reći više i konkretnije o tome, najavio je župan.

Odluka dr. Družetić-Božić, koja je pokrenula i peticiju po ispostavama hitne pomoći kojom od kolega traži podršku za ostanak na toj funkciji, neugodno je iznenadila umaškog gradonačelnika Vilija Bassanesea i dogradonačelnicu Poreča.

- Ako ona skuplja potpise od svojih djelatnika da bi dobila podršku za ostanak, onda ćemo i mi organizirati peticiju građana Umaga i Istre za njenu smjenu, jer je to najdemokratskiji način izražavanja volje naroda. Nepojmljivo je da se netko tako grčevito bori za svoju poziciju, rekao je Bassanese.

Prema županijskoj odluci o osnivanju tog zavoda, jedini koji može razriješiti dužnosti ravnatelja te ustanove jest njeno Upravno vijeće, koje ga i imenuje. Županijsko vodstvo to može učiniti samo ako ima dokument kojim će potkrijepiti takav potez, odnosno dokaže da postoji razlog za smjenu. U ovom slučaju to bi bio nalaz inspekcijskog nadzora, koji još nije gotov. (T. KOCIJANČIĆ)

OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter