Druženje prve i pedesete generacije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Druženje prve i pedesete generacije polaznika djecjeg vrtica "Tici" obilježilo je Dan vrtica i 50. obljetnicu postojanja organizirane društvene brige o djeci u Vrsaru. Proslava jubileja i prvi susret ovakve vrste održan je u dvorištu vrtica, a osim slavljenika okupilo je i brojne uzvanike, tete, roditelje i prijatelje.

Iako prvu generaciju iz 1960. i onu posljednju iz 2010. godine dijeli gotovo pola stoljeca, to slavljenike nije sprijecilo u dobroj zabavi. Mališani su izveli prigodni plesni i glazbeni program, a odrasli "vrticarci" spremno su im se pridružili u igranju poznatih djecjih igara. U zabavu se i ukljucio i klaun Cupko, poznati prijatelj Tica, a sve je okrunjeno zajednickim rezanjem velike torte sa pedeset svjecica. Povodom proslave u holu vrtica uprilicena je i prigodna izložba sa fotografijama bivših i sadašnjih polaznika.

Vec tradicionalno Tici svoju feštu obilježavaju Danima otvorenih vrata tijekom kojih organiziraju razna predavanja i druženja sa gostima iz javnog i kulturnog života. Ove su godine s nonom Marijom u holu vrtica izradivali veliku tortu, na medunarodni Dan muzeja pod vodstvom Katarine Gerometta, arheologinje i povjesnicarke umjetnosti posjetili su znamenitosti Vrsara, a uz clanice ženskog pjevackog zbora Mendule ucili su pjevanje i dijelili vrtica iskustva.


Podijeli: Facebook Twiter