Druženje i dobra zabava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medunarodni susret motoklubova i motociklista na Dubrovi, kojega je Moto klub Templars ovoga vikenda organizirao sedmu godinu za redom, privukao je rekordan broj od oko tri i pol tisuce posjetitelja. Subotnji rok koncert grupe Storm iz Rapca, No Problem Banda iz Buja i slovensko-talijansko-hrvatske grupe Heat pratilo je oko dvije i pol tisuce posjetitelja. Prema nepisanom pravilu, vrhunac zabave nastupio je izlaskom striptizete na pozornicu. O posjecenosti dovoljno kazuje podatak da u nedjelju ujutro nije preostala ni jedna bacva piva, ni jedan cevapcic ili ražnjic, pa cak ni komad luka.

U popodnevnim satima bikeri su se gradanima predstavili defileom po glavnoj Ulici Zelenice, a nedjelju su iskoristili za razgledavanje grada i okolice. Jubilarno druženje na ledini pored Vatrogasnog doma potvrdilo je da se radi o lokaciji koja pruža sav komfor za ovakvu djetnost. Mjesta za publiku, trgovacku i ugostiteljsku ponudu, šatore i motore ima toliko da ga je nemoguce popuniti. Blizina vatrogasaca dopušta bezbrižno paljenje vatre u limenim bacvama, što je ove godine služilo za stvaranje ugodaja, a ne grijanje, jer vrijeme bilo izuzetno toplo za kraj rujna.

"Ovdje su dobri ljudi, dobra hrana, dobra zabava - dobro sve", kaže Žan Uljev iz kluba "Storm Riders" Knin. "Dolazimo zato što volimo Templarse, oni su naša braca! Poštujemo sve klubove u Istri, ali ovdje nam je najzgodnije doci jer je blizu", kaže Matjaž Mezek iz Legends For Ever, koji okuplja bikere iz cijele Slovenije, a sjedište mu je u Recici ob Savini kod Celja. "Culi smo da je ovdje lijepo, pa smo došli i super nam je", rekla je Austrijanka Azra iz kluba Vukovi Villach, koju smo zatekli u društvu još jedne Azre s jakim bosanskim naglaskom.

Klub Kings iz švicarskog Locarna došao je s najzanimljivijim voznim parkom. "Svaki ovaj Harley Davidson ima nešto specijalno svoje, ni jedan nije sto posto tvornicki, nego ima neki detalj preraden. Na primjer, moj je poseban po svojoj zelenoj boji", kaže njihov clan Josip Šimic. Darko Laboš iz varaždinskih Monsters bikerska je legenda. Pitali smo ga je li istina da je motorom obišao cijeli svijet. "Obišao sam tek cetvrtinu svijeta, pedeset i tri zemlje od dvjesto i dvadeset, koliko ih ukupno ima. S prijateljem iz Vinkovaca otišao sam cak do Nepala, Indije i Bangladeša", odgovorio nam je.

Iza cijelog dogadaja stoji dvadesetak Templarsa iz svih dijelova Istre, koji tri dana neumorno bdiju da bi  sve proteklo bez greške. "Svake godine dolazi nam sve više i više posjetitelja, a ove godine nam je došlo stotinjak klubova,odnosno oko tisucu bikera. Nakon ovog susreta, koji uvijek pada posljednjeg vikenda u rujnu, više nema ljetnih okupljanja, pa Dobrova znaci zatvaranje bikerske sezone", kaže tajnik kluba Petar Basanic. Bikerska Dubrova ima i svoju humanitarnu dimenziju: sav prihod od ulaznica daruje se u dobrotvorne svrhe.


Podijeli: Facebook Twiter