Društvu distrofičara Istre ključevi kombija

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Zadovoljstvo i sreću među članovima Društva distrofičara Istre danas se gotovo moglo opipati. Ispred njihovih prostorija na pulskoj Punti održana je primopredaja kombija ford transit koji su za potrebe Društva nabavili mještani sela Fiorini općine Brtonigla. Donacija je rezultat velike humanitarne akcije pod nazivom "U Fiorinima kuca veliko srce" koja je održana sredinom listopada u istoimenom selu, na kojoj je, zahvaljujući odazivu više od 60 izvođača, nekoliko stotina volontera i više desetaka donatora, prikupljeno 109 tisuća kuna.

- Doista je veliko srce svih mještana koji su nam omogućili ovu iznimno značajnu donaciju, jer mi godišnje zaista prelazimo na tisuće kilometara. Vozilo, povišeno i produženo, ima potpunu opremu: klima, tempomat, audiouređaj, daljinsko zaključavanje, ABS, ASR, i još mnogo toga, a zahvaljujući mnogobrojnim donatorima i sponzorima DDI-ja ugrađena je i specijalna hidraulična dizalica za unos osoba u invalidskim kolicima, zajedno s podnim vodilicama, pojasevima za vezanje kolica i osoba u invalidskim kolicima. Vozilo je vrijedno 60 tisuća kuna i atestirano u Centru za vozila Hrvatske, rekao je na primopredaji predsjednik Društva Davor Komar.

Budući da je donacija stigla baš u vrijeme darivanja, simbolično je u kombiju stigao i Djed Mraz, a okupljenima koje je svirkom na harmonici zagrijavao Serđo Valić obratila se i zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci. Naime, Grad Pula Društvo, koje će iduće godine obilježiti 40. godišnjicu djelovanja, a koje okuplja 136 članova, podržava i pomaže najviše među svim ostalim istarskim gradovima. Podrška ide kako projektima tako i aktivnosti te se očituje i ustupanjem prostora za rad.

Naglasio je još da današnji dan nije slučajno odabran za primopredaju, jer je upravo 10. prosinca Dan međunarodnih ljudskih prava. Kombi su dovezli mještani sela Fiorini zajedno s načelnikom Općine Brtonigla Dorijanom Labinjanom. Naravno, tu je bio i predstavnik Mjesnog odbora Fiorini Edi Žudić te mještanka Biljana Majkić koju je predsjednik Komar proglasio glavnim "krivcem" za realizaciju ove donacije. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter