Društvo distrofičara u novim prostorijama na Punti

Župan Valter Flego i Davor Komar otvorili su nove prostorije na Punti  (B. PETROVIĆ)
Župan Valter Flego i Davor Komar otvorili su nove prostorije na Punti (B. PETROVIĆ)

Uz brojne goste i uzvanike iz političkog i javnog života te medicinske djelatnike iz Istre i cijele Hrvatske, održalo se svečano otvorenje novih prostorija Društva distrofičara Istre na adresi Trg na mostu 2, odnosno na kružnom toku na Punti. 

Posebni gosti na otvorenju bili su istarski župan Valter Flego, predsjednik Zajednica Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Zorislav Bobuš, Marica Mirić predsjednica Saveza društava distrofičara Hrvatske, Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, a svečanost su svojim nastupom obogatili mališani Osnovne škole Šijana.

Poslovni prostor veličine 82 metara kvadratnih Društvo je Grada Pule dobilo na rok od deset godina bez plaćanja najamnine. Prostor je, kako je naveo Davor Komar predsjednik DDI-a, u potpunosti novo adaptiran i prilagođen potrebama članova društva; od ulaza do sanitarnog čvora. Prostor ima informatički dio, prostor za radionice i sastanke, malu kuhinju i uredski prostor. Ispred su i dva parkirna mjesta za osobe s invaliditetom.

Zorislav Bobuš, predsjednik Zajednica Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, pohvalio je rad udruge rekavši da su oni pravi primjer da se sve ono što se uloži u nekoga višestruko vraća društvu te da će nove prostorije članovima koristiti za edukacije, sastanke, radionice ali i da iskoriste europske fondove za svoje mnogobrojne projekte.

Prije samog otvorenja novih prostorija Komar je svim donatorima i sponzorima uručio zahvalnice i plakete posebno se zahvalivši Županiji, Gradu i svim istarskim poduzećima i obrtnicima koji ih prate dugi niz godina.

Čast da uz Komara prereže vrpcu i službeno otvori nove prostorije dobio je župan Flego rekavši da je Županija ponosna što ima ovakve udruge te im u novim prostorima poželio puno novih programa i projekta na kojima će i dalje surađivati. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter