Društveni dom umjesto deponija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mještani sela u opcini Tinjan u zadnjih nekoliko godina ne cekaju da im opcinska uprava nešto napravi a da oni sami ni prstom ne mrdnu. Umjesto toga, uz zahtjev ili prijedlog za neku intervenciju ponude i vlastiti rad, materijal ili nekako drukcije sudjeluju.

Takvu je inicijativu nedavno pokrenuo Goran Hrvatin, vijecnik vladajuce Nezavisne liste. U Kringi, nedaleko od nogometnog igrališta, na mjestu koje je vec godinama ilegalno odlagalište smeca, izgradio bi se društveni dom.

Na toj se lokaciji godinama ponavlja isti prizor: unatoc lijepo vidljivoj tabli s natpisom o zabrani odlaganja otpada, neka šporkulja se uvijek pobrine da onamo dovuce nove hrpe smeca.

Hrvatin je vijecnicima pokazao i idejno rješenje objekta, napomenuvši da bi sve radove mještani izveli sami. Ovu zamisao najviše poticu križanski lovci, pa bi buduci objekt služio i kao lovacka kuca, ali i kao prostor za društvena okupljanja i dogadanja.

Parcela je opcinska, pa se Opcina najprije treba složiti s idejom, prihvatiti projekt i prostornoplanski ga regulirati, a njegova bi realizacija ovisila o entuzijazmu i angažmanu mještana.


Podijeli: Facebook Twiter