Drum'n Bass: Pulski Outlook najbolji festival 2013.

Outlook (M. ANGELINI)
Outlook (M. ANGELINI)

Najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture, Outlook festival u Puli dobitnik je nagrade za najbolji festival na Drum'n Bass Arena Awards, koje su se održale nedjelju u Londonu.

Drum&Bass Arena vodeći su svjetski brend drum&bass i jungle glazbe, koji stoji iza najpopularnije svjetske web stranice za drum&bass glazbu s preko 1,2 milijuna slušatelja mjesečno te vodi najpopularniju digitalnu datoteku (podcast) na Appleovom servisu digitalne glazbe iTunes. Uz osnovnu djelatnost, brend organizira i koncerte i turneje, izdaje kompilacijske albume i popratnu robu, a nudi i mobilne usluge i digitalnu distribuciju.

Ova nagrada posljednja je u nizu impresivnih postignuća festivala Outlook, koji je nedavno proglašen najboljim festivalom europskog kontinenta i jednim od deset najboljih svjetskih festival prema izboru BBC-a. Osvajač je i nagrade UK Festival Awards za "Best Overseas Festival" 2011. godine, u kojoj je kategoriji ponovno nominiran kao i na European Festival Awards u kategoriji "Best Medium Sized Festival".

Outlook će se sljedeće godine održati od 3. do 7. rujna u  Štinjanu i bivšoj austrougarskoj utvrdi Punta Christo. Organizatori očekuju da će utvrditi poziciju grada Pule kao nove europske festivalske meke. Zajedno s nešto manjim Dimensions festivalom, Outlook je ove godine u Pulu privukao 20 tisuća gostiju, mahom stranaca. (B. ĆUSTIĆ JURAGA)


Podijeli: Facebook Twiter