Drum 'n' bass, hip hop, reggae, seks, vutra i još ponešto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ljubitelji hip hopa napunili su u petak navečer veliku salu Uljanika kako bi uživali u nastupima grupa Prti Bee Gee i Bad Copy kojima je ovo bio prvi nastup u Puli te Barabe, a koncert je organizirala Incognito Agency.

Prti Bee Geeovcima nije trebalo dugo da podignu atmosferu. To se dogodilo praktički odmah i taj entuzijazam kako na bini tako i u publici nije splašnjavao ostatak večeri. Publika je došla prilično dobro pripremljena, naučivši tekstove i znajući kada i kako treba reagirati.

- Drum 'n' bass, hip hop, reggae, seks, vutra – Prti Bee Gee!, uzvratila je oduševljena publika. "To, brate, dig'o mi se", zahvalio se Eufrat. Čim je prošla ponoć otkrio je i da je Mikriju Mausu rođendan te mu je publika glasno čestitala, a na binu se popeo i Ajs Nigrutin koji je čekao da dođe na red s Bad Copy.

Trava i murja vječite su teme na njihovom dnevnom i noćnom redu i valjda nema pjesme u kojem ih barem jednom ne spomenu, a pričaju o tome i između pjesama.

- Ajmo ruke gore 'ko duguje dileru pare, pozvali su publiku koja ih je zadržala i na bisu.

Bad Copy preferiraju i nešto tekuće, pa tako imaju svoj "alkoholičarski blok" u kojem spominju vinjak, pivo, rakiju itd. Kao i kod Prti Bee Geeja i njihove pjesme treba prihvatiti sa smislom za humor, ne preoštro iako i sami znaju biti prilično oštri, ali na koncertu kao što je bio ovaj prije svega je važno da se publika zabavi. To je jasno u uvodnoj "Uno due tre" a pogotovo u ciničnoj "Džastin Biberi", a da se publika zabavila pokazuje i njena reakcija na "Esi mi dobar?" Ima tu svega, ali ništa od toga ne bi bilo takvo da nema karakterističnog humora bez ograničenja, očitog npr. u spomenutoj "Džastin Biberi". Takav humor možda i neće svima sjesti, ali se itekako dopao raspoloženoj publici koja je i njih vratila na očekivani bis.

I da, nekako i jednima i drugi ne mogu bez osamdesetih, barem na kratko. Prti Bee Gee malo su preradili "Paradise City" Guns 'n' Roses (i opet došli do trave), a Bad Copy su uzeli "Is this love?" Whitesnake koja je postala "Dal je to ljubav ili pivo?" Dobro pitanje...

Dobro raspoloženje nastavilo se i s Barabama, hip hop supergrupom koju čini ekipa iz Prti Bee Geeja i Bad Copyja - Ajs Nigrutin, Timbe, Skaj Vikler, Mikri Maus i Eufrat a uspješnu hip hop večer su zaokružili hitovima iz projekta "43 zla" i drugima. (M. RADIĆ, snimio Z. GOTOVAC)


Podijeli: Facebook Twiter