Drugo srebro Valery Švigir

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ono što nije bila u mogucnosti ostvariti na nedavnom juniorskom prvenstvu na kojem je, buduci da je po godištu mlada juniorka, mogla nastupiti samo u jednoj sprinterskoj disciplini - na 50 m slobodno - u kojoj je osvojila dva zlata, i to u mladejuniorskoj i juniorskoj konkurenciji, Arenina plivacica Valery Švigir (15) nadoknadila je na Opcem prvenstvu Hrvatske u 25-metarskom bazenu, koje od petka traje u Zagrebu.

Naime, nakon jucerašnjeg srebra na 50 m ledno i odlicnog vremena isplivanoj u finalnoj utrci koju je završila uz bok neprikosnovenoj u toj disciplini, Sanji Jovanovic, Švigir je u subotu osvojila srebrnu medalju i na 50 m delfin. U jutarnjim kvalifikacijama Valery Švigir je isplivala drugo vrijeme (28.96), a i nakon A finala poredak u vrhu ostao je isti; pobijedila je Andrijana Bencic (ZPK), sa 61 desetinkom boljim vremenom od Švigir koja je finalnu utrku ocekivano isplivala brže nego kvalifikacije, u vremenu 28.23, i tako osvojila i svoje drugo seniorsko odlicje.

Paula Klunic (Pula) je u utrci na 400 m mješovito, u kojoj nije bilo kvalifikacija, zauzela cetvrto mjesto, Stefani Valkovic (Pula) peta u A finalu na 200 m prsno, a Tea Miloš (Pula) sedma na 50 m delfin. Michael Kostešic (Arena) koji je jucer bio osmi na 50 m ledno, ali je doživio i dvije diskvalifikacije, u finalu na 100 m prsno te u kvalifikacijama na 100 m mješovito, u subotu je s drugim vremenom kvalifikacija izborio i finale na 100 m ledno, ali je na kraju završio kao peti.

Dario Lackovic (Arena) je plivao u dva A finala. Unatoc devetom vremenom kvalifikacija, ali zahvaljujuci odustanku Filipa Žica (Primorje CO) izborio je plasman u finale na 200 m slobodno, koje je okoncao na sedmom mjestu, dok je u finalu na 100 m ledno bio osmi. Kao posljednja u A finalu završila je Arenina štafeta 4x100 m slobodno. U nedjelju, posljednjeg dana Prvenstva, jutarnje kvalifikacije pocinju u 8, a finala su na programu od 17 sati.


Podijeli: Facebook Twiter