Drugi uzastopni poraz porečkih odbojkašica

Marina Novosel, Poreč (J. PREKALJ)
Marina Novosel, Poreč (J. PREKALJ)

Povećalo se rastojanje između vodećeg dvojca, Marine Kaštela i Mladosti, i odbojkašica Poreča nakon večerašnjeg gostovanja kod Kaštelanki. I drugi susret drugog dijela natjecanja Porečanke su neslavno okončale upisavši poraz. Krenule su Porečanke put Dalmacije pune želje i volje da prebrišu prošlotjedni domaći posrtaj i dođu do bodova vrijednih priključka vodećima.

Čak su i bile blizu tog ostvarenja, no kao da su se nekom zamjerile, u najvažnijim je trenucima sreća ponovno poljubila protivnice.

Prvi je set bio za zagrijavanje, igračice Miodraga Stojakovića još su se uvijek tražile, što su protivnice iskoristile i vrlo brzo povele 1:0. Zato je ono što je slijedilo u drugom setu bila prava drama. Nakon 11:11 krenula su prava uzbuđenja. Uspjelo je odbojkašicama Poreča pobjeći na 21:14 i doći blizu poravnanja u setovima. No, s tim se nisu složile protivnice te im je pošlo za rukom napraviti seriju 7:1 kojom su došle na samo poen zaostatka (21:22).

Uslijedila je rijetko viđena završnica seta. Naravno, najprije je došlo do ponovnog "egala" (24:24), a onda se igralo poen za poen. Kad je rezultat došao na neuobičajenih 30:30, zaigrali su i živci, a na nesreću porečkih odbojkašica, čvršći su bili domaći (32:30).

Po svemu prikazanom zaslužile su i Porečanke svoj set. Upravo se treći razvio njima po volji. Nakon što su u prvi tehnički time-out ušle s poenom manje (8:9), napravile su mini seriju za 11:16. Priprijetile su ponovno domaće odbojkašice i došle na samo poen minusa (16:17), no ovoga puta Porečanke nisu dozvolile preokret te su ih tu i ostavile i upisale set (16:25).

Po istom receptu krenule su i u četvrti set. Povele su odmah nakon nekoliko obostranih poena i vodile cijelo vrijeme. Tako su se i prve približile zadnjoj fazi seta (18:14), no izgleda da nije moglo bez još jedne drame. Došlo je do poravnanja na 20:20, 23;23, i kao veći dio utakmice s(p)retnije su bile domaće odbojkašice (25:23). (M. PILAT)

Utakmica 8. kola Prve A lige odbojkašica - 1. skupina. GD Kaštela. Suci: Rajković (Rijeka) i Vedriš (Zagreb).

MARINA KAŠTELA: Botić, Ninčević, Šiško, Jurić, Batinić, Jozić, Runjić, Sobin, Vukić, Vidović, Ćurak, Vidak.

POREČ: Ćosić, Pahović, Rupčić, Zahirović, Brletić, Miloš, Sain, Čizmić, Burilo, Jakšetić, Sučić, Novosel.


Podijeli: Facebook Twiter