Drugi put poništen natječaj za bivši ACI-jev servis

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture drugi je puta poništilo natječaj o dodjeli koncesije u bivšem ACI-jevom servisu na rivi. Prvi put je to učinjeno nakon žalbe ACI-ja, a sada je žalbu uložila tvrtka Andi Servis. U oba je slučaja koncesiju dobila firma Arena Yachting. Lučka uprava i ovoga puta najavljuje pokretanje upravnog spora, no, tvrde da sada neće odustati od njega kao što su to učinili u prvom slučaju.

Na drugi natječaj su se javila tek dva ponuditelja, a u igri je ostao samo Arena Yachting jer je ponuda Andi servisa odbačena zbog, kako su tvrdili u Lučkoj upravi, nedostatka bankovne garancije.

U svojoj žalbi Andi servis, pak, tvrdi da je garancija dostavljena, kao i bjanko zadužnica od 500 tisuća kuna. Iz te tvrtke napominju da u obavijesti o namjeri davanja koncesije nije precizirana lokacija ni kvadratura koncesijskog prostora, zbog čega je bilo nemoguće izraditi i elaborat o ulaganjima i očekivanim prihodima. Žale se i da nisu navedeni razlozi zbog kojih se koncesija dodjeljuje Arena Yachtingu, da su u svojoj ponudi naveli mogućnost zapošljavanja 14 osoba, a ne 10, kako je navela Lučka uprava prema kojoj, ističu, nemaju nikakvih dugovanja, što je očito bila još jedna zamjerka njihovoj ponudi.

Iz Lučke uprave odgovaraju da je prigovor Andi servisa podnijet Ministarstvu van svih rokova. Ističu da su toj tvrtki odluku dostavili 21. studenog, a da žalbeni rok traje osam dana.

"Njihovu žalbu je Ministarstvo zaprimilo 30. studenog i 3. prosinca, odnosno izvan propisanog roka", tvrdi glasnogovornik Lučke uprave Zoran Peruško, čije je mišljenje i da je propust napravljen jer je prigovor podnesen direktno Ministarstvu, a ne Lučkoj upravi, koja bi ga zatim trebala proslijediti Ministarstvu. (Bojan ŽIŽOVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter