Drugi poraz "zeleno-žutih" na novigradskom turniru

Nikola Žižić (M. MIJOŠEK)
Nikola Žižić (M. MIJOŠEK)

Nogometaši Istre 1961 igrat će u subotu u Umagu, s početkom u 15 sati, utakmicu za peto mjesto na šestom izdanju Istria Winter Cupa. Epilog je to jučerašnjeg posljednjeg susreta u skupini A u kojem su "zeleno-žuti", nakon Gyirmota, s identičnih 0:1 poraženi i od ljubljanske Olimpije u susretu za drugo mjesto u skupini, jer je već ranije mađarski drugoligaš s dvije pobjede izvukao finalnu vizu. Dugo se jučer činilo da će pobjednika ovog susreta odlučivati kazneni udarci, jer su do same završnice mreže mirovale, no onda je u 88. minuti trenutak dekoncentracije pulskih nogometaša iskoristio Miha Zajc, i efektno iz okreta s deset metara pogodio rašlje nemoćnog Vanje Iveše. Tako su Slovenci izborili dvoboj za treće mjesto, Puljane gurnuli u razigravanje za petu poziciju, a imena protivnika saznat će danas kad završi posljednji susret skupine B u kojem se sastaju Zrinjski i Celje.

Što se tiče pulsko-ljubljanskog ogleda, on je donio tvrdu i za oko ne previše lijepu utakmicu s malo prigoda za postizanje pogodaka. Igralo se kao da su ulog prvenstveni bodovi i s te je strane ovaj test protiv kvalitetnih "zmajčeka" dobro poslužio "zeleno-žutima" da vide gdje se trenutačno nalaze. Ono što se dalo zaključiti je da u obrani mogu i papirnato boljim momčadima dobro parirati, no isto tako da nemaju previše ideja kad treba krenuti prema naprijed, a o kroničnom nedostatku pravog egzekutora nepotrebno je više trošiti riječi.

ISTRA 1961: Iveša, Gojković, Žižić, Jurkić, Trojak (od 58. Barišić), Zlomislić, Đurić, Vuković, Heister, Gržan (od 61. Da Silva), Bouhna (od 72. Repić).

OLIMPIJA: Vidmar, Čale (od 87. Krefl), Mitrović, Kelhar, Fink, Zajc, Kronaverk, Kapun (od 75. Wobay), Henty, Eleke, Matić. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter