Drugi poraz hrvatskih vaterpolista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U cetvrtom, pretposljednjem, kolu B skupine Europskog prvenstva u Eindhovenu vaterpolisti Hrvatske su izgubili od Njemacke s 9:10 (1:3, 2:4, 2:1, 4:2), te tako doveli u pitanje i plasman u cetvrtfinale. Ocito su teško podnijeli poraz od Srbije jer su veceras doživjeli neocekivani poraz koji bi ih mogao izbaciti iz borbe za medalje.

Bez pomoci prvog centra Nikše Dobuda, koji je zbog grubog prekršaja na utakmici sa Srbijom kažnjen jednom utakmicom neigranja, Hrvatska je loše ušla u utakmicu, a situacija je postala kriticna kada je u drugoj trecini iskljucen Dobud na cetiri minute s pravom zamjene. Nijemci to koriste i na poluvrijeme odlaze s ogromnih 7:3.

No, i taj zaostatak izabranici Ratka Rudica su, ponajprije obranom, dostigli i 1:10 minuta prije kraja Buljubašic je poravnao na 9:9. U zadnjem njemackom napadu suci, koji su itekako imali utjecaja na konacan rezultat, sviraju nepostojeci prekršaj, a Nijemac Schueler postiže pobjednicki pogodak, da bi u našem zadnjem napadu suci jednostavno dodijelili loptu Nijemcima.

Ukoliko u zadnjem kolu Crna Gora svlada Srbiju, koja je vec osigurala prvo mjesto, a Njemacka Rumunjsku, Hrvatska ce ostati bez cetvrtfinala cak i ako pobijedi Španjolsku. U vrlo lošoj igri hrvatskih vaterpolista Sandro Sukno je postigao tri, a Miho Boškovic dva zgoditka.

U nedelju naši reprezentativci imaju slobodan dan, a u ponedjeljak u 13.00 sati ih ceka posljednji dvoboj u skupini protiv reprezentacije Španjolske.

Susret je odigran na plivalištu Pietera van den Hoogenbanda, a sudili su Stavridis iz Grcke i Vogel iz Madarske.

HRVATSKA: Pavic, Buric, Boškovic 2 (2), Jokovic 1, Muslim, Karac, Bušlje 1, Sukno 3 (1), Barac, Paškvalin 1, Obradovic, Buljubašic 1.

NJEMACKA: Tchigir, Wolthan, Schroeder, Real, Stamm 4 (1), Politze 1, Bukowski 2, Schuler 1, Kreuzmann, Oeler 1, Schlotterbeck, Roebing 1, Kong.

PETERCI: Hrvatska 3 (3), Njemacka 1 (1).

REALIZACIJA IGRACA VIŠE: Hrvatska 8/2, Njemacka 10/8. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter