Drugi nacin nagradio strpljenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U šatoru Rock Caffea na pulskoj Portarati u utorak je, nakon duže tonske probe, nastupio Drugi nacin. Publika je nagradena za strpljenje dobrom svirkom, a, kada je s bendom zapjevala "Pišem ti pismo" i "Prode ovaj dan", ugodaj je bio potpun.

Drugi nacin se pokazao kao bend koji je ovdašnja publika prihvatila kao svoj, vjerojatno i jer se neki sjecaju njihovih svirki u Ferijalnom. "Volimo dolaziti u ovaj kraj gdje su ljudi normalni", pokušao je na pocetku dodatno odobrovoljiti publiku raspoloženi voda benda Branko Požgajec, koji je, možda i previše, pricao izmedu pjesama.

"Mi smo kao stari auto, treba nas pogurati da se zagrijemo i krenemo, ali onda ne stajemo", rekao je medu ostalim. Taj auto zna voziti u petoj brzini, ali iz njega uglavnom dopiru spori, sjetni, romanticni zvuci i poeticni tekstovi zacinjeni notama iz Požgajecove flaute.

Pocelo je s "Lile su kiše" u trenutku dok je vani još rosilo, da bi se kiša malo pojacala do finiša službenog dijela kada su izveli "Pobjegni vec jednom" i "Carstvo samoce", kojima su pokazali da jako dobro zvuce i kad sviraju žešce stvari.

Kada su izvodili nove skladbe poput "Seoske djevojke" i "Htio bih vratiti", vidjelo se da ne misle napustiti svoj melankolicni stil. Uz njih, okupljene u šatoru je zabavljao i Night Express.


Podijeli: Facebook Twiter