Drugi dan rezerviran za žešce tonove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rock, metal, punk, ska i blues glazba kratak su sadržaj druge veceri Rovinj Music Festivala, festivala kreativnog glazbenog stvaralaštva. U Multimedijalnom centru u utorak su se okupili brojni rovinjski i pulski bendovi koji su privukli i mnogobrojnu publiku.

Drugi je dan potpuno opravdao pokretanje ovakve vrste manifestacije koja želi promovirati mlade kreativne stvaraoce koji imaju što pokazati.

Bila je to iznimna prilika uvidjeti kako mnogo mladih, ali i starijih sugradana i Puležana u slobodno vrijeme svira i muzicira. Umjesto grupe Violent Revolution, koji nisu nastupili, na binu je stao najmladi bend veceri - No Control. Clanovi su ucenici rovinjske OŠ Jurja Dobrile, a predstavili su se s nekoliko covera.

Bend Shock Treatment, koji su kao drugi zaposjeli binu, nastao je 2006. Glazbenu karijeru poceli su metal-obradama, no ubrzo kreiraju i vlastite skladbe.

U polusatnom nastupu su se pokazali i clanovi grupe Depresija Revival - blues, rock bend koji je osnovan još 1987., ali su se nakon prekida pred nekoliko godina ponovno okupili i nastavili svoj glazbeni put. Nakon njih publici su se predstavili Acoustic Circle, bend osnovan proteklog ljeta. Rijec je o duu - vokal i gitara, koji skida rock, hard rock te metal skladbe.

Burek Resurrection
takoder je novoosnovan bend koji gaji poseban hard core i punk rock stil. Obican svijet je oduševio publiku svojim autorskim skladbama. Bend je osnovan pred dvije godine i svira iskljucivo autorsku glazbu, a snimili su i prvi demo album.

The noRegrets mladi je pop punk bend koji se okupio 2006., a iza njih su vec i nastupi na medunarodnim festivalima. Equinoxe, gosti iz Pule sebe svrstavaju u old school heavy metal žanr, a uglavnom nastupaju upravo u Puli.

Radio Aktiv posljednji su stali na binu. Pulsko-rovinjski šesteroclani bend poceo je sa svirkom pred nekoliko mjeseci, a kroz reggae, ska i punk glazbu izražavaju svoje socijalno angažirane poruke.


Podijeli: Facebook Twiter