Drugi Choco & Wine Fest u Brtonigli


Čokolada i različite delicije koje se od nje mogu napraviti u kombinaciji s čašom vrhunskog vina spoj je kojemu nitko ne može odoljeti - potvrdilo je to i današnje drugo izdanje festivala Choco & Wine Festa održanog u popodnevnim satima u Brtonigli. Zgrada budućeg Muzeja vina i seljačkog stvaralaštva bila je premala da primi posjetitelje iz cijele, Istre, ali i brojne druge iz Slovenije i Italije koji su željeli probati ili kupiti različite vrste čokolade i čokolatina, od kojih su mnoge bile umjetničke kreacije, te isprobati najnovije trendove koji spajaju čokoladu s različitim namirnicama. Kao primjer dovoljno je navesti fondue od sira i čokolade koje je nudila poznata slastičarka Dragica Lukin iz Ville Soši, hrskavu pancetu prelivenu čokoladom iz enoteke konobe Zenon ili pak choco snack uz okuse biske i rakije od erbe luigie chefa Roberta Perića iz LF Cateringa, sve to uz polusuha ili slatka vina istarskih vinara.

Tako su se u prizemlju muzeja smjestili LF Catering sa svojim čokoladnim kreacijama, čokoladna fontana i vinari, na drugom katu čokolade i čokolatini Ville Soši te proizvođači domaćih proizvoda, likera i meda s čokoladom kao i dječja čokoigraonica, dok je trećem katu uz prezentacije učenika bujske Gospodarske škole svoju vještinu iskazao i talijanski kipar Stefano Comelli koji je od čokolade rezbario bačvu za vino iz koje je kasnije potekao teran.

Bila je to i prilika za premijerno predstavljanje kruha četiri zemlje na kojima leži Brtonigla.

Manifestaciju koja je po brojnosti posjetitelja, reći će mnogi,  premašila lanjsku, posjetio je i župan Valter Felgo, te šezdesetak žena članica BPW-a - kluba poduzetnica i poslovnih žena.

Organizatori manifestacije su Općina Brtonigla i njena Turistička zajednica, Razvojna agencija Brtonigla i Agencija lokalne demokracije, uz partnere Villu Soši, Food and Wine Primiza by San Rocco, konobu Zenon, Gospodarsku škola Buje i Podravku. (V. HABEREITER, snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter