Druga večer Monteparadisa - od hardcorea do skaa

organizatori Monteparadiso festivala Mladen Rabota Maske, Matko Plovanić, Perica Grgić i Edgar Buršić Rošo (M. RADIĆ)
organizatori Monteparadiso festivala Mladen Rabota Maske, Matko Plovanić, Perica Grgić i Edgar Buršić Rošo (M. RADIĆ)

 

Koncerti druge večeri 20. Monteparadiso festivala počinju u 21 sat u dvorištu Rojca, a nastupaju redom Green Moon Sparks, Sentence, AK 47, Bolesno Grinje, Deafness By Noise, Spermbirds i Inner Terrestrials.

Green Moon Sparks sviraju psychobilly i dolaze iz Italije, nastupili su prošle godine, dok smo Sentence, energični muško-ženski hardcore četverac koji dolazi iz Kutine, Zagreba i Samobora, prošle godine gledali na Antifa festu. Hrvatsko-slovenski AK 47 opisuju se kao legendary anarcho crust, a ovogodišnji nastup na Monteparadisu bit će jedna od rijetkih prilika da ih se uopće vidi uživo.

Pulski Bolesno Grinje poznati su po svojoj žestini i beskompromisnosti, zbog čega su zaslužili reputaciju jednog od najboljih europskih grindcore bendova. Deafness By Noise su legendarni samoborski hardcore bend, a izvode svoju inačicu hardcorea, s jasnim utjecajem NYHC škole, te su nakon 21 godinu svirke svjetski poznati bend koji je odavno izašao iz okvira lokalne nezavisne scene.

Još jedni legendarni punkeri i hardcoreovci su Spermbirds iz Njemačke, a ovo će im biti premijerni nastup u Puli gdje ćemo čuti njihove zarazne melodije, brze ritmove te sarkastične i inteligentne tekstove koje upotpunjuju novim instrumentima.

Inner Terrestrials originalni su osnivači londonskog dub punk zvuka, bave se squattingom, antifašizmom i antirasizmom, borbom za prava životinja, ekologijom i drugim, a melodije koje kombiniraju nalaze svoje korijene u ska/reggae/punk ostavštini i fenomenalnom ubacivanju izraženih dub elemenata. (M. RADIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter