"Drosina" u raljama žalbi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ni nakon ponovljenog natjecaja za dovršenje Gradskog stadiona "Aldo Drosina" nema pomaka, s obzirom da se nekoliko stranaka žalilo na odabir izvodaca radova obavljen pocetkom mjeseca. Nove žalbe, po iskustvima iz prvog natjecaja, iznova prijete odugovlacenjem postupka i poništenjem natjecaja.

Za izgradnju krovišta nove zapadne tribine, pomocnog igrališta, uredenje okoliša te nabavu i montažu agregata pristiglo je osam ponuda, a žalbu na odabir izvodaca podnijela je tvrtka Osijek Koteks. Osjecani su bili odabrani za izvodace ove grupe radova na prvom natjecaju, koji je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila, ali ovog puta nisu ni blizu vrhu ponuditelja.

Žalba je uslijedila i na odabir u dijelu natjecaja za nabavu i montažu 9.234 sjedalice. Zasad je izvjestan tek izvodac sanacije tribina - tvrtka AntiRost iz Primorsko-goranske županije, po cijeni od oko 780 tisuca kuna.

Rijec je o ponovljenom natjecaju, jer je prvi poništila Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave nakon žalbi Lipaprometa i Kamgrada. Umjesto u zakonskom roku od 15 dana, nadležna državna komisija odluku je donijela nakon dva i pol mjeseca pa je jasno da se Pula s razlogom boji takvog scenarija.

Upravo stoga gradonacelnik Boris Miletic najavljuje presijecanje gordijskog cvora i prijedlog o neposrednoj pogodbi o kojoj bi odlucivalo Gradsko vijece, koje bi odabralo izvodaca, što nijedno tijelo ne bi moglo poništiti.


Podijeli: Facebook Twiter