"Drosina" u igri za Ligu prvaka

Stadion 'Aldo Drosina' (N. LAZAREVIĆ)
Stadion 'Aldo Drosina' (N. LAZAREVIĆ)

U prvom se trenutku doimalo kao prvoaprilska šala, no doista postoji mogućnost da pulski i istarski ljubitelji nogometa već u srijedu na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" uživo gledaju susret po skupinama Lige prvaka. I to onaj između moskovskog CSKA i Viktorije Plzen. Naime, stadion na kojem igra CSKA se renovira, pa su iz kluba krenuli u potragu za zamjenskim. Prvo su pogledali u susjedno dvorište, stadion Himkija, koji je i prijavljen kao domaći stadion za Ligu prvaka, ali ondje je nekvalitetan travnjak, dok u Krasnodaru ne mogu igrati jer ondje u četvrtak igra Kuban.

Zato su se čelnici ruskog kluba obratili predsjedniku Istre 1961, sunarodnjaku i poslovnom prijatelju Mihailu Ščeglovu, kako bi se on raspitao postoji li mogućnost da se ta utakmica drugoga kola skupine D Lige prvaka odigra u Puli.

- Istina je, poslovni partneri Mihaila Ščeglova koji vode CSKA doista su zvali i pitali ima li pulski stadion UEFA licencu - rekao je izvršni direktor pulskog prvoligaša Neven Šprajcer. - Mi smo doista dobili UEFA licencu, ali ne i onu koja vrijedi za Ligu prvaka, tako da smo putem HNS-a zatražili odgovor o tome postoji li mogućnost da se u Puli igra susret Lige prvaka. Rečeno nam je da ćemo sutra u ranim popodnevnim satima dobiti odgovor udovoljava li "Aldo Drosina" uvjetima koji se traže za igranje po skupinama elitnog nogometnog natjecanja. Ukoliko dobijemo potvrdan odgovor, vidjet ćemo hoće li u moskovskom klubu odlučiti da se taj susret igra u Puli.

S obzirom na to da su Riječani iduće sezone najavili da bi prvenstvene i vjerojatne europske utakmice igrali na "Drosini", zbog izgradnje novog stadiona na Kantridi, izgledalo je da će pulska publika tek iduće jeseni imati prilike gledati europske utakmice u svom gradu. Stigne li sutra pozitivan odgovor, europski bismo susret, i to elitnog europskog klupskog natjecanja, mogli gledati već u srijedu. Sve se to trenutno doima nestvarnim, ali očito je da je "pulska bombonijera" mnogima zapela za oko, što itekako opravdava ulaganje u renoviranje stadiona koji je sadašnji izgled dobio u veljači 2011. kad je svečano otvoren prijateljskom utakmicom A reprezentacija Hrvatske i Češke (4:2). (Roberto CAR)

Ipak u Rusiji?

Iako u pulskom klubu još čekaju odgovor UEFA-e, izgleda da su Moskovljani odustali od Pule. Na službenoj je stranici moskovskog kluba večeras osvanula vijest do će se utakmica CSKA - Viktoria Plzen igrati u srijedu na stadionu Petrovski u St. Peterburgu.


Podijeli: Facebook Twiter