Drosina: Propala projekcija "Vratara Liverpooola"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Projekcija filma "Vratar Liverpoola", koja se trebala održati u subotu navecer u 21.30 sati na pulskom gradskom stadionu Aldo Drosina u organizaciji javnih gradskih ustanova Pula sport i Pula film festival, doživjela je potpuni fijasko.

Bucno najavljivana "povijesna" projekcija filma, namijenjena prije svega najmladim Puljanima, otkazana je nakon što se na probi u petak navecer utvrdilo da se na sportskom semaforu stadiona titlovi filma nece moci kvalitetno pratiti sa zapadne tribine. Pracenje filma bilo bi moguce jedino s travnjaka stadiona, ali bilo je jasno da posjetitelji nece moci na travnjak koji je tretiran herbicidima.

Službena obavijest na ulazu u stadion u subotu glasila je da se projekcija filma otkazuje i seli od 2. do 8. kolovoza u kino Valli zbog tretiranja travnjaka kemijskim sredstvima.  - Molimo javnost za razumijevanje, te se ispricavamo za nastalu situaciju, poruka je iz Javne ustanove Pula Sport.

Projekcija norveške sportske komedije, koja je prošle godine nagradena na mnogim medunarodnim festivalima, trebala je predstavljati približavanje stadiona gradanima, što god to znacilo, nije dobro planirana, kako zbog predvidenog pracenja s travnjaka koji je u fazi sanacije i tretiranja kemijskim sredstvima, tako zbog cinjenice da se na vrijeme nije provjerila kvaliteta slike. (G. ROJNIC, foto M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter