"Drosina" obasjao Marsovo polje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proba rada reflektora na Gradskom stadionu Aldo Drosina obasjala je u cetvrtak Pragrande i Ulicu Marsovog polja, ali i donji dio Nazorove, a slika koja se pružala na ulicama koje vode stadionu bila je impresivna.

Ne cudi stoga da su mnogi koji su prisustvovali probi rekli da je ona povijesna iako su na Verudi pod reflektorima 1994. godine trenirali i "vatreni" pred pobjedu nad Italijom u Palermu.

Cetiri reflektora s ukupno 174 lampadine (oko 350 KW) te šest manjih rasvjetnih tijela na pomocnom igralištu osvijetlili su Marsovo polje. Zbog TV prijenosa reflektori na krajevima nove zapadne tribine opskrbljeni su s 48 izvora svjetla, dok preostala dva reflektora uz Ulicu Marsova polja krasi 34 lampadina. Nestane li struje, za svjetlost na "Drosini" pobrinut ce se agregat koji je proizveo pulski TESU.







Stadion obasjan reflektorima djeluje mocno i nikoga nije ostavio ravnodušnim. Dosta nogometnih zaljubljenika svjedocilo je probi, a medu njima prilican broj umirovljenika koji su sa sobom poveli unuke.

Bili su tu i dugogodišnji poklonici nogometa, vidno zadovoljni, pogotovo kada se ukljucio elektronski semafor. Medu njima je svoje mjesto pronašao i gradonacelnik Boris Miletic.

"Korak po korak završetak stadiona se približava kraju, još samo da naši nogometaši postignu koji pogodak. Drosina je jako dobro osvijetljena", izjavio je gradonacelnik.

Proba je za pulski nogomet bila nešto posebno i ne treba sumnjati u spektakl kada se u takvim uvjetima budu pocele igrati službene utakmice. Stadion ce još bolje izgledati kada se do kraja mjeseca montira krovište nove zapadne tribine te u studenom postave 9.234 sjedalice, odnosno uredi okoliš. Pula ce tada, nakon dugih 17 godina cekanja, dobiti jedan od najmodernijih nogometnih kompleksa u državi.


Podijeli: Facebook Twiter