"Drosina" dodijeljen Istri 1961

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradski stadion "Aldo Drosina", koji ce svecano otvoriti hrvatska nogometna reprezentacija 9. veljace utakmicom protiv selekcije Ceške, dan je do konca proljeca 2012., odnosno završetka natjecateljske sezone, na uporabu nogometnom klubu Istra 1961.

Za ukupno 386,4 tisuce kuna bez PDV-a (oko 50 tisuca eura) pulski prvoligaš moci ce u tom periodu koristiti dijelove stadiona.

Istri 1961, kojoj je ovakva odluka bila potrebna da bi mogla dobiti dozvolu za nastupanje u najvišem rangu natjecanja HNS-a, do proljeca 2012. dobila je na korištenje glavni teren sa svom opremom, pomocni teren, uredske prostorije, VIP prostor, prostorije za medije, skladište i praonicu.

Klubu je ustupljeno pravo stjecanja prihoda od reklama na ogradi tribine, pravo naplate ulaznica te mogucnost stjecanja prihoda putem LED ekrana i razglasa. Takoder, klub ce biti dužan ustupiti termine za druge manifestacije, a ako one ostvare prihod veci od planiranog, Istri 1961 ce se razmjerno tomu sniziti naknada.

Cijena uporabe izracunata je po stavkama pa ce se glavni teren koristiti 200 sati za 700 kuna na sat, a pomocni 1.760 sati za 140 kuna na sat, dok su svi ostali prostori uracunati u ukupnu cijenu.

Klub ce podmirivati trošak rasvjete na terenima te režijske troškove u uredima i praonici. S druge strane, Javna ustanova Pula sport bavit ce se tekucim i investicijskim održavanjem, osigurati objekt i opremu te snositi troškove investicija, za što ce koristiti prihode od svih korisnika stadiona.

U odluci je navedeno i da je radno vrijeme stadiona od 8 do 23 sata, s tim da je termin od 19 do 23 sata predviden za gradanstvo, koje bi na raspolaganju imalo 740 sati na pomocnom igralištu.

Proljece 2012. odredeno je kao rok jer je Istra 1961 pokrenula postupak preoblikovanja, odnosno privatizacije, pa ce se dugorocni odnosi o korištenju stadiona definirati tijekom privatizacije pulskog prvoligaša.


Podijeli: Facebook Twiter