Drogu u kombiju nanjušio pas Arr

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija je danas objavila detalje uhicenja 28-godišnjeg državljanina Makedonije koji je u cetvrtak u prijepodnevnim satima uhicen kod tunela Ucka s istarske strane, nakon što je u kombiju mercedes vito makedonske registracije u kojem je prevozio 17,7 kilograma marihuane, bježao opatijskoj policiji.

Kako je jucer priopcila PU istarska, plavci iz Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice MUP-a u cetvrtak su na tunelu Ucka zaustavili i kontrolirali mercedes vito kojim je upravljao 28-godišnjak, a zbog sumnje da bi se u vozilu mogla nalaziti droga, angažiran je službeni pas Arr.

Buduci da je pas nanjušio drogu, policajci su na temelju naloga koji je izdao pulski Županijski sud pretražili teretno vozilo te u krovnom dijelu i bocnim stranama vrata pronašli 35 paketa marihuane, ukupne težine 17,7 kilograma.

Zahvaljujuci uspješnoj suradnji Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice MUP-a, PU primorsko-goranske i istarske policije sprijeceno je da se na tržište opijatima plasira droga vrijedna oko 300.000 kuna.

Nakon što su inspektori iz Odsjeka kriminaliteta droga PU istarske proveli su kriminalisticko istraživanje nad 28-godišnjim Makedoncem, on ce danas biti odveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. (M. VUKŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter