Drogu preprodavali po cijeloj Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana, 42-godišnjaka iz Pazina i 25-godišnjaka s područja Rovinja, zbog počinjenja produljenog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Optužnica još nije pravomoćna.

Optužnicom se 42-godišnjeg Pazinjana tereti da je od početka studenog 2016. do 12. siječnja 2017. na području Pazina 25-godišnjaku u dva navrata prodao po 25 grama marihuane te u jednom navratu 2,48 grama marihuane, 4,45 grama amfetamina i 22 i pol komada, te četiri djelića tableta ecstasyja. Okrivljeni 25-godišnjak je dio kupljene marihuane prepakirao u manje paketiće i prodavao osobama na području Pazina, a jednoj osobi prodao gram amfetamina.

Nakon uhićenja dvojca u siječnju doznali smo da je 25-godišnjak dio droge skrivao u toaletu jednog ugostiteljskog objekta u Trvižu te ju prodavao djelatnicima i gostima, pri čemu je 11. siječnja i uhićen. U sklopu kriminalističkog istraživanja policija je obavila pretragu stana u Pazinu kojim se koristi 42-godišnjak. Tako je optužen da je 12. siječnja 2017. u stanu u Pazinu držao radi prodaje u četiri pakiranja ukupno 1,04 grama marihuane, u dvije PVC vrećice ukupno 0,96 grama MDMA, šest listića droge LSD, dva komada i više dijelova tableta MDMA, odnosno ecstasyja i 3,21 grama pastozne mase amfetamina. Tereti ga se i da je od početka prosinca 2016. pa do 12. siječnja 2017. u više navrata omogućio suokrivljenom 25-godišnjaku da u njegovom stanu u Pazinu konzumira marihuanu.

Ujedno, 42-godišnjaka državno odvjetništvo tereti da je od početka listopada 2016. do 12. siječnja 2017. na području Pazina i Pule nabavljao raznu drogu radi prodaje i prodavao ju većem broju osoba. Optužen je da je na području Pule nabavio radi daljnje prodaje najmanje 50 grama marihuane, točno neutvrđene količine amfetamina, najmanje 20 tableta ecstasyja i točno neutvrđene količine LSD-a. Potom je jednoj osobi prodao 25 grama marihuane, a drugoj osobi točno neutvrđenu količinu tableta ecstasyja. Drugookrivljenog se tereti da je od početka travnja 2016. do 12. siječnja 2017. godine, na području Pazina i Rovinja te općina Žminj i Gračišće nabavljao raznu drogu radi prodaje i kontinuirano prodavao razne vrste droga većem broju osoba. (M. KOŠTA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter